Esports de muntanya

Curses de muntanya

Territori, per etapes

La tercera Pyrenees Stage Run creuarà el país de Ribes de Freser a Salardú, del 2 al 8 de setembre

La versió costanera, el maig del 2019

La Pyrenees Stage Run (PSR) tornarà a superar el seu rècord d’inscrits, aquest setembre en la tercera edició, amb participants d’Àustria, la Gran Bretanya, el Canadà, l’Argentina, Noruega, Alaska o Alemanya. La prova tornarà a sortir de Ribes de Freser, el dia 2, i creuarà el Pirineu català en set etapes per arribar a Salardú el 8 de setembre després de 240 quilòmetres i 15.000 metres de desnivell positiu; passant per Andorra i creuant cinc parcs naturals. Aquest cop, la sisena etapa acaba a Esterri d’Àneu en lloc d’Espot i, per això, el recorregut de la sisena i setena etapa es modificarà mantenint la seva essència: recórrer el Pirineu a través dels seus canvis de vegetació i paisatge d’est a oest.

Les inscripcions, limitades a un centenar de corredors per no malmetre l’entorn per on passa la PSR, encara estan obertes i superen els 60 participants. Han de ser, per motius de seguretat, per equips de dues o tres persones, i els que completin el recorregut obtenen 5 punts de l’Associació Internacional de Trail Running (ITRA) que podran fer servir per participar en la UTMB, la cita de referència en les curses de muntanya, als Alps.

D’est a oest, de sud a nord

Si la PSR consisteix a creuar el Pirineu català, d’est a oest, la Costa Brava Stage Run (CBSR) ressegueix el litoral gironí, de sud a nord i, en aquest cas, en tres dies. Ho fa recordant la cursa que va organitzar el blanenc Xavi Marina del 2009 al 2013, la Costa Brava Extrem Running. Estrenada aquest 2018, la Costa Brava Stage Run ja té data fixada per a la segona edició, el primer cap de setmana de maig de l’any que ve, del divendres 3 al diumenge 5. Manté les seves característiques tres etapes: la primera entre Blanes i Tossa de Mar, la segona entre Palamós i l’Escala, i la darrera, amb inici a Roses i arribada a Portbou.

La CBSR té 125 km i 4.300 metres de desnivell positiu repartits en etapes de 23, 53 i 50 km i creuant dos parcs naturals. Aquesta cita inclou una versió reduïda, l’Experience, amb 85 km i 2.800 m de desnivell positiu repartits en 23, 32 i 30 km cada dia. Les inscripcions per a la segona edició s’obren el 15 d’agost i s’amplien fins a un màxim de 150 corredors entre les dues modalitats. Aquesta primavera el francès Stéphane Vinot i la cerdana Emma Roca es van convertir en els primers vencedors de la CBSR després de poc més de 13 hores i gairebé 15, respectivament. Jose Pedro Bayón i Pedro Rodríguez (Huevos León Asturias) van guanyar la segona edició de la Pyrenees Stage Run, amb triomf parcial en quatre de les seves set etapes. Hankersports BiFree (Catalunya) i ATSV Nurmi Ternitz (Àustria) van ser segons i tercers en la general, mentre que en la darrera etapa les sueques Salomon Swedenskimogirls, l’únic conjunt femení de la PSR, van ser terceres.

5
punts
de l’Associació Internacional de Trail Running (ITRA) tenen els ‘finishers’ de la PSR, que podran fer servir per participar en la UTMB.
240
quilòmetres
i 15.000 metres de desnivell positiu té el recorregut de la PSR, que passa per cinc parcs naturals.
125
km
i 4.300 m D+ té la Costa Brava Stage Run, estrenada aquest 2018 amb triomf d’Emma Roca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)