Atletisme

Amb suspens, a Calonge

Atletisme. Youssef Taoussi i Montse Mas van guanyar el campionat de Catalunya de milla urbana, amb final controvertit en la cursa d’homes

Els atletes del FC Barcelona Youssef Taoussi i Montse Mas van ser proclamats campions de Catalunya de milla urbana, en la prova disputada a Calonge. La vallesana del Barça, amb 5:08, va obtenir el seu 22è títol català després de superar Souae Ouboukir (CA Sant Just) i Bàrbara Ramon (AA Palamós), segona i tercera, a 3 i 6 segons. La cursa es va dur a terme amb un ritme còmode de les atletes que anaven al davant, fins als darrers 200 metres, quan es van disputar la victòria.

Més ajustat va ser el final de la cursa masculina, amb Taoussi i Annasse Mahboub (AA Palamós) creuant la línia d’arribada alhora, en 4:22, i després de tocar-se; un contacte que va fer caure el palafrugellenc. El blaugrana va ser desqualificat per l’incident i, després de presentar una reclamació, el seu recurs va prosperar i se li va concedir el triomf i el títol català –el mateix atleta del Palamós entenia que el contacte va ser producte de la velocitat. El també corredor de l’AA Palamós Santi Catrofe va ser tercer, a dos segons dels primers, i el triatleta de Castellfollit de la Roca, campió estatal i català de triatló esprint, Genís Grau, quart amb 4:30.

La milla urbana es va disputar en el marc de la sisena Diada Esportiva Solidària, amb una travessia de natació al matí i una cursa nocturna després, entre altres activitats no competitives.