Atletisme

Estela García, fora de la final dels 200 m; Guerrero, a la dels 1.500 m

Atletisme. Esther Guerrero s’ha classificat aquest matí per a la final dels 1.500 m

Estela García ha quedat eliminada en la primera semifinal dels 200 m i no estarà en la final de demà. L’atleta de Vilanova i la Geltrú ha millorat el seu temps del matí fent 23.46 i ha estat sisena de la seva semifinal, i ha quedat fora de la final. Al matí, la vilanovina ha estat repescada amb el 14è millor temps de la sèrie, fet que l’ha permès competir a la semifinal de la tarda, mentre que Jaël Bestué, de tan sols 17 anys, ha quedat setena en la tercera sèrie amb 23.92 i està eliminada.

Qui sí que serà a la final és Esther Guerrero, que aquest matí s’ha classificat a la final dels 1.500 metres en el campionat europeu que es disputa a Berlín. La banyolina ha optat per una tàctica agressiva, portant el pes de la carrera, però ha pagat l’esforç en la recta final, caient fins a la cinquena plaça. Es classificaven les quatre primeres de cada sèrie i els quatre millors temps entraven via repesca. Els 4.10.14 ha acabat suposant el dotzè millor registre, amb el premi de classificar-se.

També en la jornada matinal, Dídac Sala ha rendit per sota de les seves possibilitats. Si recentment havia pujat el llistó de perxa fins als 5,61, aquest matí no ha passat de 5,36, insuficient per fer-se un lloc a la final.

Finalment, els relleus tampoc han comportat una alegria i el 4x400, amb la molletenca Carmen Sánchez ha quedat fora de la final en ocupar la sisena plaça en la primera sèrie amb un temps d’3:33.18.

El petit dels Ingebrigtsen, històric

A més de la participació catalana, a la tarda s’ha viscut un moment històric quan el noruec Jakob Ingebrigtsen, de 17 anys, s’ha proclamat campió d’eurpa de 1.500 m, convertint-se en el campió més jove de qualsevol prova d’atletisme. El noruec ha guanyat amb un temps de 3:38.10, seguit del polac Marcin Lewandoski, que ha remuntat en els últims metres, i el britànic Jake Wightman. En aquesta cursa han coincidit els tres germans Ingebrigtsen: el més jove, Jakob, s’ha penjat l’or, mentre que el gran, Henrik, ha caabt quart i el mitjà i defnsor del títol, Filip, ha acabat 12è.

A més, en la final dels 400 m, el britànic Matthew Hudson-Smith ha guanyat la medalla d’or amb claredat (44.78) seguit dels germans belgues Kevin i Jonathan Borlée que han guanyat plata i bronze respectivament. Oscar Husillos ha estat sisè.

En 110 m tanques, el francès Pascal Martinot s’ha penjat l’or, seguit del rus Sergei Shubenkov i l’espanyol Orlando Ortega, que ha aconseguit el bronze amb un temps de 13.34.

En categoria femenina, en la final de triple salt, l0or ha estat per a la grega Paraskeví Papahristou, la plata per a l’alemanyaKristin Gierish i la medalla de bronze per a la gallega Ana Peleteiro, que amb 14.44 s’ha quedat a només un centímetre de la plata.

En els 800 m, l’ucraïnesa Nataliya Pryshchepa s’ha pejat l’or amb una marca de 2:00.38, seguida de la francesa Rénelle Lamote i la també ucreaïnesa Olha Lyakhova, mentre que en 400 m tanques, l’or ha estat per a la suïssa Léa Sprunger, la plata per a la ucraïnesa Anna Ryzhykova i el bronze per a la britànica Meghan Beesley.

En el salt d’alçada, la russa Mariya Lasitskene ha guanyat la medalla d’or, la búlgara Mirela Demireva s’ha penjat la plata i l’alemanya Marie-Laurence Jungfleisch, el bronze. En la final de javelina, la campiona ha estat l’alemanya Christin Hussong, mentre que la txeca Nikola Ogrodníková i la lituana Liveta Jasiunaite han completat el podi. En heptatló, la belga Nafissatou Thiam ha guanyat la medalla d’or, la britànica Katarina Johnson-Thompson ha guanyat la plata i l’anymanya Carolin Schäfer, el bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)