Tennis

El tennis gironí trenca amb la federació catalana

Tennis. Buit de poder a la delegació gironina després de la dimissió de Joan Pruna i la seva junta a causa de les discrepàncies amb el model territorial de la federació catalana

Buit de poder al tennis gironí. La delegació en bloc, presidida per Joan Pruna, va dimitir el juny passat per desavinences amb la Federació Catalana de Tennis. Sense relleu perquè no queda ningú de la junta de Pruna, únic candidat a les eleccions celebrades el juny de 2017, el control de la delegació s’exerceix ara des de Barcelona. “No hi ha ningú, només queden els tres treballadors”, explica a aquest diari l’exdelegat.

La dimissió de Pruna i el seu equip s’ha produït per greus discrepàncies amb el model territorial de la federació catalana. L’exdelegat gironí va donar suport al president actual de la federació, Jordi Tamayo, en les eleccions en què va desbancar el president anterior, Joan Navarro, però menys d’un any després la confiança s’ha ensorrat fins a provocar la dimissió de Pruna i el consegüent buit de poder a la delegació. “Les delegacions hem rebut una pressió molt important. De fet, el que volen és que no n’hi hagi i que tot es porti des de la federació catalana. Totes les idees que aportaves te les tombaven. No es fa res.” L’única sortida raonable possible per a Pruna va ser plegar: “Era una pèrdua de temps total. Arribes amb tota la il·lusió, conscient del potencial que té el tennis gironí, i veus que tot està estancat.” La junta de le delegació gironina va donar suport a Pruna i va dimitir en bloc. “En la primera assemblea que vam fer ja es van intentar eliminar les delegacions”, denuncia Pruna. “No estàvem d’acord amb la política de la federació ni amb el seu tarannà.”

Aquesta renúncia ha anat acompanyada de les dimissions, pels mateixos motius, dels dos membres gironins de la Federació Catalana de Tennis: el vocal David Vidal, responsable del grup de competició del CT Salt, i el vicepresident Xavier Ponsatí, president del CT La Bisbal Centre Esportiu, entitat organitzadora del torneig femení més important de Catalunya. També va deixar la federació el secretari Jaume Marquès.

La crisi oberta a la federació es podria fer més gran si, com avisa Pruna, la delegació de Tarragona, presidida per Lluís Yebra, segueix les passes de la gironina. “Políticament no hi ha voluntat de fer res”, assegura Pruna, que també adverteix de la possibilitat que la federació desaparegui a causa del seu deute econòmic: “Són gairebé sis milions d’euros d’un deute provocat, sobretot, pel Centre Internacional de Tennis de Cornellà. Ara es pretén vendre aquesta instal·lació per eixugar el deute, perquè és un forat negre. Però si no entra líquid, la federació haurà de tancar.” Pruna assegura que la delegació gironina produïa beneficis que es destinaven a pagar els interessos dels crèdits demanats per la federació: “Econòmicament teníem aquest problema, però el motiu real del divorci són raons polítiques. La federació actual no ens feia ni cas.”

D’aquí a molt pocs dies es podria conèixer el futur de la federació catalana, que està pendent de la venda del seu centre internacional de tennis de Cornellà, que es podria fer efectiva abans del 5 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)