Atletisme

Amb ressaca berlinesa

Atletisme. L’escocesa Laura Muir, tot i el suport d’Esther Guerrero, no pot batre la seva marca personal dels 1.000 i la triple campiona Asher-Smith és superada per Shaunae Miller en els 200

Els seguidors britànics esperaven una nova exhibició de les seves grans figures en el retorn de la Lliga del Diamant a Birmingham després que els atletes del país fossin els grans dominadors de l’europeu de Berlín amb 18 medalles, set d’or. Les actuacions més esperades eren les de Laura Muir (1.000 m) i Dina Asher-Smith (200 m), que van complir a mitges. La migfondista escocesa, amb el suport d’Esther Guerrero, va imposar-se en la seva prova (2:33.92) però no va poder rebaixar la seva marca (2:31.93). Guerrero va complir passant pels 400 m en 1:00.61 però Muir es va quedar sola al capdavant i l’última volta se li va fer llarga.

Asher-Smith tornava a casa després de fer un triplet històric a Berlín (100, 200 i 4x100 m). En els 200 m es tornava a trobar amb la poderosa holandesa Dafne Schippers i amb la sempre competitiva Shaunae Miller-Uibo (Bahames). La britànica –millor marca mundial de l’any, 21.89– va sortir disparada cap a una victòria que creia segura però en la recta final va veure com Miller, amb un desgast mínim les últimes setmanes, la va avançar de forma imperial per endur-se el triomf.

El desgast del campionat d’Europa no va ser problema, en canvi, per al joveníssim Reece Prescod, un altre dels grans talents de la velocitat britànica. A Berlín va ser subcampió d’Europa dels 100 m i campió dels 4x100 m. Ahir, no només va tutejar el presumpte successor d’Usain Bolt, l’atleta d’Atlanta Christian Coleman, sinó que no el va guanyar de miracle. 9.94 tots dos i van ser les mil·lèsimes les que van donar el triomf al nord-americà, que va fer la seva millor marca de l’any tot i que quedar clavat en els 40 m finals. De fet, per al subcampió del món aquesta és una temporada de transició cap a objectius que ja té molt marcats: el mundial de Qatar (2019) i els Jocs de Tòquio (2021).

El gran saltador

Capítol a banda mereix el sud-africà Luvo Manyonga (27 anys). La primavera del 2017 va fer un espectacular salt de 8,65 al seu país, un dels millors de tots els temps. Allò, però, no va ser casualitat. Ahir el campió d’Àfrica i del món va guanyar un altre concurs de llargada saltant per tercera vegada en pocs mesos aquesta temporada per sobre dels 8,50 (8,53).

La Lliga del Diamant acabarà amb una doble jornada el 30 i 31 d’agost en dos dels mítings més històrics de l’atletisme europeu, els de Zuric i Brussel·les. A Bèlgica es preveu la repetició del gran duel que es va viure en l’europeu en el concurs de perxa entre el joveníssim suec Armand Duplantis, que va saltar 6,05, el rus Timur Morgunov i el francès Renaud Lavillenie.

EL PETIT DELS INGEBRIGTSEN NO PARA

Jakob Ingebrigtsen, campió dels 1.500 i els 5.00 m a l’europeu amb només 17 anys, va tornar a la competició ahir amb una victòria en els 1.500 m en el campionat de Noruega (4:03.54). Va resoldre la prova amb gran suficiència.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)