Futbol sala

Boyis i la perseverança

Futbol sala. El futbolista cordovès, que arriba a Barcelona després de tres grans anys a Jaén, ha vist premiada la seva trajectòria de menys a més amb el fitxatge pel Barça Lassa

Les maratons de futbol sala a Doña Mencía, Còrdova, no són partidets d’estar per casa. Hi ha molt de nivell per ser una localitat de només 5.000 habitants. Els Sánchez Tienda hi tenen un paper destacat. Ja fa temps que van alçar el vol per gaudir, professionalment, del que més els agrada, però encara mantenen l’essència del poble. També hi juguen Cala, de l’UMA Antequera, i Colacha, del Burela de segona divisió. “Si hi aneu, però, no pregunteu pel David o per l’Antonio. Al meu germà gran, que ara està jugant a Itàlia, li van posar el sobrenom de Boyo i jo em vaig quedar amb Boyis. Al poble, si no tens sobrenom no ets ningú”, explica el petit de la família Sánchez Tienda. Tot just fa tres setmanes que Boyis, com ja el coneix tot el món del futbol sala, roda amb el Barça Lassa i comenta que ja s’enyora de la seva gent i de la seva terra. “Quan jugava al Jaén ho tenia més a prop. Ara començo a tenir la mida presa a Barcelona, però per jugar en un club com aquest me n’aniria a la Xina si fes falta”, comenta el nou tanca del Barça. Assegura que és culer des de petit, que recorda l’etapa daurada del club. “Em fa molta il·lusió guanyar la copa d’Europa. Ho he visualitzat més d’una vegada. Però soc ambiciós i ho vull guanyar tot”, diu.

Eclosió a Jaén

El cordovès s’ha convertit en un dels pocs jugadors que tenen la copa d’Espanya al seu palmarès dins del vestidor del Barça. “Qui m’ho hauria dit quan vaig fitxar pel Jaén... Estan apostant pel futbol sala i s’agraeix. Estan fent una gran feina i l’han vist recompensada amb dues copes d’Espanya”, explica del seu club anterior. Allà va fer eclosió el seu potencial ofensiu, va acabar guanyant el títol de millor tanca de la lliga passada i va créixer amb Dani Rodríguez, l’artífex de l’èxit del conjunt andalús. “Jo era un tanca contundent i molt defensiu. L’any passat vaig acabar marcant quinze gols. Gran part de culpa que estigui al Barça la té ell”, analitza el jugador de Doña Mencía. Al vestidor del Barça, se’l recorda per les batalles amb Ferrão: “Hem fet broma perquè ens hem pegat unes quantes vegades. Ara em veurà una mica més lluny a la pista”, comenta amb un somriure. A Boyis se li demanarà que es baralli amb homes del perfil de Ferrão com Elisandro i Humberto, de l’Inter. “La feina bruta, que es diu. Hi estic acostumat”, admet. El cordovès s’haurà d’adaptar a jugar molts menys minuts dels que tenia a Jaén, però comenta que ho té assumit des del dia que Andreu Plaza, el tècnic del Barça, li va trucar. “Em va agafar amb el dinar a la boca. Li vaig reconèixer la veu. Jo ja tenia contracte amb el Maritime italià, però per sort el vaig poder rescindir i venir a Barcelona”, recorda Boyis de la conversa que va tenir amb el tècnic gironí just després de la final de la copa del Rei entre el Jaén i el mateix Barça.

No té problemes per dir que encara està assimilant el fitxatge pel Barça, però es mor de ganes de tornar la confiança dipositada. “M’espero una adaptació ràpida perquè tinc jugadors boníssims, instal·lacions, cos tècnic i un entorn espectacular al costat”, adverteix el cordovès. “Em sobra esforç, sacrifici i treball. Així és com he arribat fins aquí. Vaig tenir una conversa amb Sergio Lozano i em va dir que continués fent-ho com fins ara”, hi afegeix un Boyis que ha vist premiada la seva perseverança amb el salt a can Barça

LES FRASES

Quan l’Andreu em va trucar, em va agafar amb el menjar a la boca. Li vaig reconèixer la veu. Encara ho estic paint
Començo a tenir la mida presa a la ciutat, però per jugar al Barça me n’aniria a la Xina
Boyis
Jugador del barça lassa

El Barça perd contra el Peníscola

En el tercer test de pretemporada, i el darrer abans de marxar a Tailàndia per disputar la copa Intercontinental, el Barça Lassa no va poder superar el Peníscola. Els blaugrana i els valencians es van enfrontar al Palau Blaugrana i el conjunt visitant va guanyar per la mínima (4-5). I això que el conjunt que dirigeix Andreu Plaza es va avançar en els compassos inicials del primer temps mitjançant Arthur, un dels quatre reforços de l’estiu, i Ferrão. Iván Rumbo va escurçar distàncies, però de nou Arthur va veure porteria (3-1) tot just començar la segona part. Aleshores, el Peníscola va posar una marxa més i va capgirar el resultat amb eficiència. Raúl Gómez, Juan Emilio, Hugo Bernárdez i Xavi Cols van posar un marcador gairebé impossible per a un Barça que va acabar maquillant el resultat mitjançant una diana de Ferrão.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)