Futbol sala

Una dimensió desconeguda

Futbol sala. El Barça Lassa disputa a Bangkok des de dilluns i fins diumenge vinent la copa Intercontinental, un títol que ha intentat obtenir un parell de cops però que no figura a les vitrines del club

De la darrera participació del Barça en la copa Intercontinental ja només en queden quatre jugadors; Sergio Lozano –que estrenarà la capitania en una competició oficial–, Jesús Aicardo, Dyego i Ferrão són els únics supervivents d’aquell torneig de l’estiu del 2016. Aquell viatge a Doha va ser el punt final del trajecte d’un Barça que ho havia guanyat tot i que havia meravellat el vell continent. Aleshores, el Magnus Futsal va fer fora el conjunt blaugrana de la competició en els penals de les semifinals i va generar algun enfrontament al vestidor. Marc Carmona, l’aleshores tècnic, va deixar Bateria a la grada i el Barça va acabar penjant-se la medalla de bronze. Era el final d’una era. La primera participació dels blaugrana en aquest torneig, però, va ser el 1996 i el Barça va acabar subcampió.

El rentat de cara és gairebé total. Tot just comença el tercer any de l’etapa d’Andreu Plaza i el conjunt blaugrana vol aconseguir, per primer cop en la història, una copa Intercontinental que significaria una injecció de moral per a una plantilla jove. “Seria molt bonic aconseguir-la perquè el club no la té al palmarès”, va comentar Andreu Plaza abans de marxar cap a Tailàndia. “És veritat que estem de pretemporada i no estem en el moment idoni, però el Barça sempre ha de sortir a guanyar totes les competicions”, hi va afegir. El Magnus Futsal, rival dels blaugrana en la fase de grups i vigent campió, i el Carlos Barbosa, campió de la Libertadores, són els dos equips brasilers que disputen la competició i els grans rivals del Barça en la lluita pel títol. “Per a ells és alguna cosa més que un títol. Encara recordo la festa que va fer el Magnus fa un parell d’anys quan la van guanyar”, recorda Esquerdinha. També se’n recorda Arthur, que aleshores militava en aquella plantilla però ho va veure des de la grada. “Els penals, aquella semifinal contra el Barça..., en tinc un bon record, encara mantinc moltes amistats, però ara defenso els colors del Barça”, diu l’ala brasiler, nou fitxatge del Barça per al curs 2018/19. “Amb Falcão hi tinc molt bona amistat però quan saltem a la pista no hi pensaré”, va avisar Arthur, respecte al nom més emblemàtic de la plantilla del Magnus.

A més dels dos conjunts brasilers, la copa Intercontinental la disputen el Chonburi tailandès, campió d’Àsia i equip amfitrió, Los Angeles Futsal de Guinea Equatorial, que hi participa com a campió africà, i l’Elite Futsal de Utah (Estats Units), que és el campió d’Amèrica del Nord. El Barça Lassa aspira a un títol que encara no ha conquistat, una dimensió desconeguda amb la qual els blaugrana inicien el curs.

LES FRASES DELS PROTAGONISTES

Estem en pretemporada i no és el millor moment, però el Barça sempre surt a guanyar
Andreu Plaza
entrenador del Barça lassa
Per als brasilers és un títol molt important, però volem que el club la tingui al palmarès
Final
2 de setembre (10.15 h) *Tots els partits del Barça Lassa s’emeten per Esport 3 i Barça TV
Movistar Inter 5 títols
Carlos Barbosa 2 títols
Ulbra 2 títols
Dina, Dinamo, Atletico Mineiro, Caja Segovia, Erechim, Sport Club Internacional i Magnus 1 títol

El Movistar Inter no hi serà

El conjunt madrileny havia d’ocupar una plaça de la copa Intercontinental com a vigent campió d’Europa però no hi serà perquè disputa la Masters Cup, un torneig de pretemporada a Portugal. D’aquesta manera, el Movistar Inter, que lidera el palmarès de la competició amb cinc títols (2005, 2006, 2007, 2008 i 2011), no podrà ampliar les seves vitrines amb una nova copa Intercontinental. En aquest torneig de pretemporada, a la localitat de Portimão, els madrilenys es veuran les cares amb equips de molt de nivell, com el Benfica i l’Sporting de Portugal.