Atletisme

L’escala de Jakob

Atletisme. El menut dels Ingebrigtsen (17 anys) s’enfrontarà en el míting de Zuric de la Lliga del Diamant al líder del 2018 en els 1.500 m, Cheruiyot

El noruec de 17 anys Jakob Ingebrigtsen, el milennial noruec que va sorprendre tothom conquerint els títols dels 1.500 i els 5.000 m en el campionat d’Europa de Berlín, estrenarà la seva condició de nova estrella mundial de l’atletisme dijous en la Weltklasse de Zuric, la penúltima prova de la Lliga del Diamant. Ingebrigsten disputarà els 1.500 al costat del seu germà Filip –subcampió d’Europa dels 5.000 m– i tindrà l’ocasió de provar-se al costat d’alguns dels migfondistes africans més en forma.

El doble campió europeu, que en les categories juvenil i júnior ja ha plantat cara als kenyans tot i que no els ha pogut superar, tindrà davant un dels kenyans que més han sorprès aquests dos darrers anys, Timothy Cheruiyot, que a 21 anys ha fet aquesta temporada la millor marca de la seva carrera i la millor de l’any (3:28.41). A Zuric, també hi serà l’altre atleta que ha baixat de 3:30 aquest curts, Elijah Manangoi (3:29.64).

Jakob (3:31.18) i Filip (3:30.01) també tenen marques d’altíssim nivell en la distància i, de fet, aquesta serà una oportunitat única i l’última del 2018 siles llebres fan la seva feina. Cap dels dos no han triomfat tampoc en cap prova de la Lliga del Diamant, una motivació extra més per als noruecs, que des de l’europeu no han tingut pràcticament cap competició més enllà del campionat del seu país, on no van tenir competència en les proves de fons i mig fons.

L’altra gran figura de l’europeu, el saltador de perxa Armand Duplantis, tornarà a la competició l’endemà en la prova final de la Lliga del Diamant, divendres a Brussel·les, en el memorial Van Dammne El suec, de 18 anys, que va saltar 6,05 a Berlín –record del món sub-20 i tercera millor marca de tots els temps–, repetirà el duel contra Lavillenie i Morgunov.

LA DADA

2
Ateletes
han baixat de 3:30 en els 1.500 m aquesta temporada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)