Atletisme

Àfrica és un altre món

Atletisme. Les exhibicions de Kipruto, que imposa la seva llei amb només una sabatilla en els 3.000 m obstacles, i de Semenya en els 800 m marquen la primera final de la Diamond League

La primera cita, a Zuric, de la doble final de la Diamond League va tenir un heroi, el kenyà Conselsus Kipruto, probablement inesperat per la forma com va rematar una gesta per recordar. El campió del món dels 3.000 m obstacles va imposar-se en la seva gran prova (8:10.15) i es va endur el diamant cap a casa tot i perdre una sabatilla des de pràcticament el principi de la cursa. Els seus rivals ho van provar tot per deixar-lo enrere, però Kipruto no va defallir i en un esprint final agònic va superar el marroquí Soufiane El Bakkali, que va plorar en veure’s derrotat pel gran monstre de l’especialitat, que amb només 23 anys va demostrar, com ho havia fet el mític Abebe Bikila a Roma, que la principal força motora dels campions són les cames i no la marca del seu calçat.

També va ser un míting especial per a la sud-africana Caster Semenya, que va fer la seva habitual marxa imperial en els 800 m (1:55.27), en la que podria significar el comiat de l’atletisme internacional a causa de la nova reglamentació de la IAAF que entrarà en vigor la temporada vinent i que prohibirà a les atletes com ella competir en la categoria femenina.

En els 1.500 m masculins s’esperava la presència de la jove estrella noruega Jakob Ingebrigstsen (17 anys), però es va donar de baixa. Una infecció al coll en va ser la raó oficial. Poca cosa hauria pogut fer el campió europeu contra Timothy Cheruiyot (3:30.27), que va fer uns 200 m finals demolidors per conquerir el diamant. La festa kenyana la va rematar en els 5.000 m femenins Helle Obrin, que amb un esprint interminable (14.38.39) va trencar la resistència de la campiona europea Sifa Hassan.

La marca més espectacular i, sens dubte, una de les grans actuacions del dia va ser la de la nova gran figura de la velocitat dels EUA, Noah Lyles (21 anys), que va conquerir els 200 m amb 19.67, a 2 centèsimes del seu rècord i de la seva millor marca de l’any. I en els darrers metres es va deixar anar. El futur és seu.

En els concursos l’home del dia va ser el neozelandès Thomas Walsh, autor d’un nou rècord de la lliga del diamant (22,60).

Els altres diamants –acompanyats d’un premi econòmic de 50.000 dòlars– van ser per a Caterine Igarguen (triple); Maria Lasitskene (alçada); Katerina Stefanidi (perxa); Tatsiana Khaladovitx i Andreas Hoffman (javelina); Fred Kerley (400 m); Murielle Ahouré (100 m); Luvo Manyonga (llargada), i Dalilah Muhammad i Kyorn McMaster (triple).

En el relleu dels 4x100 m, ja fora del programa de la lliga, l’equip espanyol amb les catalanes Cristina Lara, Jaël Bestué i Esther Garcia va ser 7è amb 44.18.

Avui, Brussel·les

La Diamond tancarà avui el curs amb la segona final, en el tradicional memorial Van Damme de Brussel·les. Entre els duels més esperats destaca el del salt de perxa masculí, amb Armand Duplantis contra Renaud Lavillenie, Sam Kendricks i Timur Morgunov.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)