Ciclisme

La recta final

Ciclisme. Clàudia Galicia i Jofre Cullell (Megamo), els millors de la seva categoria a Vallnord abans del mundial

Els corredors del Megamo Factory Team Clàudia Galicia i Jofre Cullell van guanyar aquest cap de setmana la Copa Catalana Internacional disputada a Vallnord, de categoria UCI C3, en la que suposava la darrera cursa abans del campionat del món d’XCO que disputen aquesta setmana a l’estació suïssa de Lenzerheide. Una cita, el mundial, per a la qual també han estat convocats amb la selecció estatal el banyolí Josep Duran (PMRA) i el tossenc Dídac Carvacho (BTT Fornells) per a les curses sub-23 i júnior. Era la darrera cursa de la Super Cup Massi, que havia arrencat a Banyoles en l’única prova a l’Estat de categoria especial –HC, la que ve després de les copes del món– i que havia passat abans per Barcelona i per Girona, en el marc de la Sea Otter Europe, amb la categoria UCI C3 com en aquesta darrera prova andorrana.

Clàudia Galicia, que corre el mundial en el seu primer any centrant-se en la disciplina XCO dissabte, no va tenir rival en la cursa elit femenina i la va guanyar al davant de Noemí Moreno (Pallares-Ixcor) i la banyolina Meritxell Figueras (Artsport-Ceramic de Luxe), segona i tercera. En la classificació general de la Copa Catalana Internacional, el triomf va ser per a la barcelonina Magda Duran.

En la cursa masculina, que a diferència de les cites mundialistes corren elits i sub-23 junts, Jofre Cullell va ser quart i millor de la categoria en la que corre per primer any i en la que va ser segon en la darrera copa del món, fa una setmana. El campió d’Europa júnior, que competeix en el mundial divendres, va plantar cara a l’inici de la cursa al vencedor final i tercer en el darrer europeu, David Valero (MMR). Top-15 en l’última copa del món, l’andalús va acabar imposant un ritme que per a Cullell, a menys d’una setmana per a la darrera cita important del 2018, era prohibitiu. Finalment, el corredor de Santa Coloma de Farners va ser quart absolut darrere Hugo Drechou (Massi), segon, i Catriel Soto (MMR), tercer. Josep Duran (PMRA) va ser sisè i segon sub-23, categoria de la qual havia guanyat els dos campionats estatals fins aquest 2018, quan va ser segon darrere Jofre Cullell. “Em trobo en un bon pic de forma de cara al mundial, un dels objectius més importants de la temporada”, va dir. La classificació final, sentenciada abans de córrer, va ser per a Ever Alejandro Gómez (Olympia).