Ciclisme

Que comenci ja...

La segona setmana arrenca esperant que sigui divendres, en l’inici del tríptic de muntanya a Astúries amb La Camperona

Simon Yates (Mitchelton) es va convertir diumenge en el quart mallot vermell en nou etapes

L’inici a Màlaga i el gruix de la primera setmana a Andalusia, amb incursió a Múrcia, la darrera setmana d’agost. És el motiu pel qual la calor ha estat una de les grans protagonistes de la Vuelta. L’organització, els darrers anys, ha volgut mantenir l’emoció per a la general fins al penúltim dia. També aquest 2018, amb el final a la Gallina, a Andorra. Fins ara... quatre líders: Rohan Dennis (BMC) després de la contrarellotge, de 8 quilòmetres a Màlaga; Michal Kwiatkowski (Sky) en les tres següents i prioritzant l’estratègia de l’equip per no conservar-lo en la cinquena; i Rudy Molard (FDJ) fins diumenge, a La Covatilla, quan Simon Yates (Mitchelton) se situava primer per menys d’un segon de marge respecte al gran triomfador d’aquest inici, Alejandro Valverde (Movistar). “Els objectius estan més que complerts. Penso en el mundial, però en la Vuelta no desaprofitarem l’oportunitat. El mundial és molt bo per a mi, però pel que pugui fer aquí no crec que pugui deixar de guanyar-lo”, va dir ahir el murcià, a Salamanca en la primera jornada de descans. La segona, dilluns que ve, serà el dia previ a la contrarellotge de 32 quilòmetres. I l’endemà que el final a Lagos de Covadonga completi el primer tríptic de muntanya, que comença aquest divendres amb l’arribada a La Camperona. Fins llavors...

L’autèntic setembre

Innsbruck (Àustria) serà el darrer cap de setmana d’aquest mes el marc del campionat del món de ruta. Més de 4.500 metres de desnivell positiu acumulat, amb rampes del 25 per cent, són un perfil prohibitiu per a especialistes a l’esprint, més enllà del talentós Peter Sagan (Bora). L’eslovac, com Vincenzo Nibali –abandó, per caiguda–, va sortir tocat del Tour i té en la cursa espanyola la posada a punt perfecta per arribar amb ritme al gran objectiu del final de temporada. Campió de les tres grans, el Tauró ja va apuntar Ion Izaguirre com el cap de files del Bahrain aquesta Vuelta. Aru (UAE), retirat al Giro i absent al Tour és onzè a 1:08 i, Daniel Martin, va deixar ahir la cursa per assistir al naixement dels seus bessons. Michal Kwiatkowski (Sky), l’anterior mallot irisat a Sagan (2014), ja va cedir el vermell i diumenge, quan anava en el grup de favorits, també es va despenjar i va caure al quinzè lloc de la general. David de la Cruz es manté com l’aposta britànica. “Soc corredor de fons, sempre vaig millorant a mesura que passen els dies”, va dir el vallesà, que fa dos anys es va situar líder al Naranco i va acabar setè i que des del seu fitxatge per la Royal Sky Force ja tenia la Vuelta marcada en vermell.

L’interrogant

Els tres colombians –Nairo Quintana (Movistar), tercer; Miguel Ángel López (Astana), setè, i Rigoberto Uran (Education First), vuitè– són, dels deu primers separats per menys de 50 segons, els principals candidats a disputar el camaleònic mallot vermell –quatre equips el duen (Trek, Cofisis, Katuixa i Bahrain) i costa molt distingir el líder–. I Yates? Simon va fer figa en la tercera setmana del Giro. Va cedir el rosa el darrer divendres, en la memorable etapa de Chris Froome en l’escapada en solitari a 80 quilòmetres. Però els dies previs ja havia ofert mostres de debilitat i, amb el daltabaix del penúltim dia (11 minuts), va elevar a llegenda el mite segons el qual no aguanta la setmana decisiva. Ara, té una altra oportunitat.

General (1.432,1 km)
1r S. Yates (Mitchelton) 36h54:52
2n A. Valverde (Movistar) a 0:01
3r N. Quintana (Movistar) a 0:14
4t E. Buchmann (Bora) a 0:16
5è I. Izagirre (Bahrain) a 0:17
6è T. Gallopin (Ag2r) a 0:24
7è M.A. López (Astana) a 0:27
8è R. Uran (Education First) a 0:32
9è S. Kruijswijk (Lotto NL) a 0:43
10è G. Bennett (Lotto NL) a 0:48
11è F. Aru (UAE) a 1:08
12è E. Mas (Quick-Step) a 1:15
13è D. de la Cruz (Sky) a 1:26
14è W. Kelderman (Sunweb) a 1:50
15è M. Kwiatkowski (Sky) a 2:10
58è E. Prades (Euskadi) a 32:37
110è J. Simón (Burgos) a 1h06:36
Regularitat
1r A. Valverde (Movistar) 81 punts
2n P. Sagan (Bora) 63
3r B. King (Dimension Data) a 0:14
Muntanya
1r L. A. Maté (Cofidis) 60 punts
2n B. King (Dimension Data) 33
3r B. Mollema (Trek) 24
Equips
1r Team Lotto NL-Jumbo 110h44:52
2n Movistar Team a 1:36
3r Astana Pro Team a 4:08
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)