Tennis

Estrelles que brillen

Tennis. Ningú pot frenar Novak Djokovic i Serena Williams, que ja són a quarts i mantenen l’estatus de favorits a l’obert dels Estats Units

Els principals favorits per conquerir el darrer Grand Slam de la temporada, l’obert dels Estats Units, continuen vius en la lluita contra els rivals i també contra ells mateixos després de dificultats diverses. Novak Djokovic i Serena Williams ja són als quarts de final.

El serbi, ahir mateix, va complir el guió contra el portuguès João Sousa, que s’entrena habitualment a Barcelona i que no havia arribat mai tan lluny en un Grand Slam. El portuguès va sucumbir en tres sets (6-3, 6-4 i 6-3) contra el jugador que els apostadors donen com a favorit. De matinada Roger Federer tenia un partit també accessible contra l’australià John Millman, número 59 del món. El Djokovic-Federer, el menú de degustació d’aquest any, semblava servit.

A l’altra banda del quadre Juan Martín del Potro, tercer cap de sèrie i guanyador a Flushing Meadows el 2009, va demostrar que ha arribat a final de temporada en plena forma i va escombrar la jove promesa croata Borna Coric en tres sets (6-4, 6-3 i 6-1) abans d’afrontar la seva hora de la veritat contra el gegant John Isner, que amb 33 anys persegueix amb constància la glòria en un Grand Slam després de més d’una dècada a l’elit de l’ATP. En els vuitens el nord-americà va tombar en un duríssim partit a cinc sets el canadenc Milos Raonic (3-6, 6-3, 6-4, 3-6 i 6-2). Del guanyador del Del Potro-Isner sortirà teòricament el rival en les semifinals de Rafa Nadal, que abans haurà de desfer-se de Dominic Thiem, en un estat de forma pletòric.

El japonès Key Nishikori, finalista el 2014 i semifinalista el 2016, va eliminar en el primer torn d’ahir el veterà alemany Philipp Kohlschreiber (6-3, 6-2 i 7-5), que acabava de tombar el seu compatriota Alexander Zverev, que continua negat en les cites del Grand Slam tot i la seva gran progressió.

Nishikori se les hauria de veure en els quarts en principi contra el croat Cilic en la que seria la repetició de la final del 2014, una de les poques dels últims temps sense un dels quatre genets de l’ATP: Federer, Nadal, Djokovic i Murray. Cilic, amb tot, havia de superar el seu propi tràngol de matinada, David Goffin, que mai ha arribat a uns quarts de final d’un dels grans.

El trident dels EUA

Els aficionats locals mantenen l’esperança de veure, com la temporada passada, una final femenina protagonitzada per dues de les seves grans figures. La campiona i la subcampiona del 2017 ja són als quarts. La campiona, Sloane Stephens, va eliminar l’eslovaca Cibulkova (6-3 i 6-3), i Madison Keys, actual subcampiona, va guanyar la belga Mertens (6-3 i 6-3). Serena Williams, la gran reina del tennis femení, tampoc va fallar contra l’estoniana Kaia Kanepi (6-0, 4-6 i 6-3).

RIVALITAT

Cilic i Nishikori podrien repetir a quarts la final que van protagonitzar el 2014
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)