Ciclisme

Viviani deixa Sagan amb la mel a la boca un altre cop

Vuelta. L’italià del Quick-Step repeteix victòria a l’esprint amb autoritat i l’eslovac del Bora suma el tercer segon lloc, mentre que el líder, Yates, no pateix en una jornada tranquil·la

Elia Viviani és el velocista més en forma de la Vuelta i, a més, té el suport del Quick-Step, l’equip que millor sap llançar els seus homes bala. Ahir, l’italià va tornar a imposar l’hegemonia en el final de la desena etapa, disputada entre Salamanca i Bermillo de Sayago (177 km), i que no va comportar cap canvi en la general: l’anglès Simon Yates (Mitchelton) continua líder. Viviani, que ja havia guanyat la tercera etapa, va controlar el final amb comoditat i la confiança li va permetre rematar la feina en els últims metres.

I mentre el corredor del Quick-Step aixecava les mans, l’eslovac Peter Sagan (Bora) les tornava a colpejar contra el manillar tot lamentant l’oportunitat perduda. El campió del món ha progressat físicament a mesura que ha anat avançant la cursa i ahir es va moure bé, però va quedar lluny de l’electricitat de Viviani i es va haver de conformar amb la segona posició per tercera vegada. És el corredor que més pilotes al pal ha enviat a la Vuelta. El consol és que es va enfundar el mallot de líder de la classificació de la regularitat, encara que sembla incert que el mantingui fins a Madrid, ja que el seu comportament en la Vuelta està condicionat a la preparació amb vista al mundial d’Innsbruck, on intentarà revalidar el mallot irisat per quarta vegada consecutiva, tot i que enguany sembla que és l’edició més complicada per les seves característiques.

Els catalans Edu Prades (Euskadi Murias) i Jordi Simon (Burgos BH) també van entrar a l’esprint i van acabar dinovè i vintè, respectivament.

Després del descans de dilluns, ahir es va viure una jornada de transició i amb els favorits atents, però reservant forces per al tríptic muntanyós de final de setmana. L’escapada d’ahir es va formar amb facilitat. Jesús Ezquerra (Burgos BH) va sortir del gran grup deu quilòmetres després del tret de sortida i diversos corredors van intentar connectar-hi, com ara Richie Porte (BMC), Michael Schwarzmann (Bora), Thomas de Gendt (Lotto-Soudal), Johannes Fröhlinger (Sunweb) i Markel Irizar (Trek), i al final ho va fer el portuguès Tiago Machado (Katuixa). El duet es va entendre i va adquirir un màxim avantatge de quatre minuts i van ser engolits pel gran grup durant l’ascens a la Fermoselle, un port de tercera situat a 30 quilòmetres de la meta.

Un dels damnificats del dia va ser el Team Emirates, que va perdre dos corredors. L’irlandès Dan Martin per baixa de paternitat i l’italià Simone Petilli, perquè va tenir una dura caiguda a una cinquantena de quilòmetres de la meta i va acabar a l’hospital.

Avui els 207 km entre Mombuey i Luintra suposen l’etapa més llarga, en una jornada trencacames amb dos ports de segona i un de tercera i propícia per als aventurers.

Fins ara ha estat difícil veure qui és el corredor més fort. Hi ha 16 corredors molt a prop a la general, pot passar de tot
D. de la Cruz
SKY
10a etapa (177 km)
1r E. Viviani (Q. Step) 41h08:08
2n P. Sagan (Bora) m.t.
3r G. Nizzolo (Trek) m.t.
4t N. Soto (Caja Rural) m.t.
5è M. Sarreau (FDJ) m.t.
6è D. van Poppel (LottoNL) m.t.
7è I. Garcia (Bahrain) m.t.
8è J. Aberasturi (Euskadi) m.t.
9è S. Consonni (Emirates) m.t.
10è M. Trentin (MItchelton) m.t.
11è T. van Asbroeck (Lotto) m.t.
12è T. van der Sande (E. First) m.t.
13è N. Bouhanni (Cofidis) m.t.
14è L. Mas (Caja Rural) m.t.
15è R. Gibbons (D. Data) m.t.
19è E. Prades (Euskadi) m.t.
20è J. Simón (Burgos) m.t.
46è D. de la Cruz (Sky) m.t.
General
1r S. Yates (Mitchelton) 41h03:00
2n A. Valverde (Movistar) a 0:01
3r N. Quintana (Movistar) a 0:14
4t E. Buchmann (Bora) a 0:16
5è I. Izagirre (Bahrain) a 0:17
6è T. Gallopin (Ag2r) a 0:24
7è M.A. López (Astana) a 0:27
8è R. Uran (Education First) a 0:32
9è S. Kruijswijk (Lotto NL) a 0:43
10è G. Bennett (Lotto NL) a 0:47
11è F. Aru (UAE) a 1:08
12è E. Mas (Quick-Step) a 1:15
13è D. de la Cruz (Sky) a 1:26
14è W. Kelderman (Sunweb) a 1:50
15è M. Kwiatkowski (Sky) a 2:10
57è E. Prades (Euskadi) a 32:37
107è J. Simón (Burgos) a 1h06:15
Regularitat
1r P. Sagan (Bora) 82 punts
2n A. Valverde (Movistar) 81
3r E. Viviani (Q. Step) 66
Muntanya
1r L. A. Maté (Cofidis) 60 punts
2n B. King (Dimension Data) 33
3r B. Mollema (Trek) 24
Equips
1r Team Lotto NL-Jumbo 123h09:16
2n Movistar Team a 1:36
3r Astana Pro Team a 4:08
Combinada
1r A. Valverde (Movistar) 11 punts
2n B. King (Dimension Data) 24
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)