Tennis

Qui coi és John Millman?

Tennis. L’australià, que no ha guanyat cap títol de l’ATP i no està entre els 50 millors, es converteix en la sorpresa del torneig i elimina Roger Federer

Sorpresa majúscula en els vuitens de final de l’obert dels Estats Units. Roger Federer (37 anys), número 2 del món i el tennista amb més títols del Grand Slam, va sucumbir contra un modest i per a molts desconegut jugador australià, John Millman (29 anys), ara 55è d’un rànquing en el qual ha arribat com a sostre a la 49a posició. Els aficionats s’han quedat sense l’esperat duel en els quarts de final entre el suís –que havia encadenat cinc títols a Nova York entre el 2004 i el 2008– i Novak Djokovic, que ara té via lliure cap a les semifinals.

Federer va començar el partit amb certa consistència i va guanyar el primer set (3-6), però a partir de llavors el seu joc es va desdibuixar i, amb errors impropis d’un tennista com ell –76 de no forçats–, va acabar cedint tres sets seguits (7-5, 7-6 i 7-6). Ni la seva expertesa en els tie-breaks el va salvar contra un rival que arriba per primer cop als quarts de final d’un Grand Slam. Federer se’n tornava a casa eliminat per primer cop a Flushing Meadows per un jugador que no està entre els 50 primers del món. Millman, de fet, no ha estat mai a l’elit del tennis mundial i ell mateix ha explicat sovint que per sobreviure a l’ATP ha dormit en estacions de tren i en molts aeroports.

Federer, últimament, no té sort als EUA. La seva última final va ser la del 2009. Per a Millman, que només ha guanyat dos Challengers, aquesta és la victòria de la seva vida, i més per a un jugador que al febrer va ser operat de l’engonal i que anteriorment ja havia passat dues vegades per la sala d’operacions per problemes a l’espatlla. “Federer és un heroi també per a mi i li tinc un respecte enorme, sobretot per tot el que ha fet pel tennis, i definitivament avui no ha estat en el seu millor moment; però gaudiré d’aquest moment”, va afirmar Millman.

Federer va considerar que la calor l’havia perjudicat durant el partit: “Per alguna raó he tingut problemes amb les condicions ambientals. Sentia que em costava respirar, és una de les primeres vegades que em passa, com si l’aire no circulés. Al final desitjava que el partit s’acabés.”

Stephens, eliminada

La gran sorpresa en el quadre femení va ser l’eliminació de la campiona del 2017, Sloane Stephens, que va cedir contra la letona Anastasija Sevastova (6-2 i 6-3).

PROTAGONISTA

Suava molt i estava molt incòmode, en certa manera esperava que el partit s’acabés
Roger Federer
TENNISTA

Aniversari feliç per a Carla Suárez

La jugadora canària del RCT Barcelona Carla Suárez va celebrar el seu aniversari (30 anys) amb una victòria de prestigi contra la russa Maria Xaràpova, exnúmero 1 del món i vencedora a l’obert dels EUA el 2006. Suárez va trencar la ratxa de 22 victòries de la russa a la pista Arthur Ashe (6-4 i 6-3). Suárez, que està protagonitzant una temporada irregular, va fer cinc trencaments de servei i, tot i no ser una especialista en pista ràpida, es va fer valer des del fons de la pista. En els quarts de final Suárez jugarà contra Madison Keys, finalista l’any passat. La nord-americana ha guanyat els tres partits que ha jugat contra l’espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)