Waterpolo

El Barceloneta posa el rumb a Hannover

Waterpolo. Entrar a la final a vuit de la Champions és de nou l’objectiu mariner després d’un sorteig plàcid

Les mans de Dani López Pinedo i Felipe Perrone van portar sort a l’Atlètic Barceloneta en el sorteig de la fase de grups de la lliga de campions que es va dur a terme ahir a l’hotel Barceló de Sants en el marc de la conversió de Barcelona en referència waterpolista. La sort va acompanyar el club mariner, que no ha de tenir problemes per accedir a la final a vuit de Hannover, encara que els pròxims mesos haurà de treballar de valent per aconseguir una bona classificació, sempre necessària amb vista als encreuaments posteriors i per arribar a un bon nivell per mirar de revalidar el bronze del curs passat.

El Pro Recco italià, amb un pressupost cinc vegades superior al dels catalans, és el rival més fort del grup A per davant dels barcelonins. Tot seguit hi hauria l’Eger hongarès, que ha perdut potencial i serà el primer rival català (17 d’octubre a la piscina de Sant Sebastià), i l’Steaua de Bucarest, l’Estrella Roja de Belgrad i el Dinamo de Moscou. El grup es completarà amb dos equips de la fase prèvia, un dels quals no el volen veure ni en pintura a la piscina de Sant Sebastià, el Ferencváros de Budapest, que tot i haver de jugar el peatge de les prèvies té una plantilla molt competent. El CN Terrassa i el CN Sabadell tenen possibilitats d’entrar a la fase de grups si superen les prèvies que han de disputar.

Un altre dels factors positius per als interessos catalans va ser no haver de coincidir amb el Hannover en el mateix grup. Els alemanys ja tenen garantida la presència a la fase final en condició d’amfitrions i això deixa el grup del vigent campió d’Europa, l’Olympiacòs, amb tres bitllets en joc.

L’acte d’ahir va descobrir pràcticament tot el camí que han de seguir els barcelonins per intentar fer realitat el principal objectiu de la temporada. El tècnic Jesús Martín manté el bloc –només perd el jove Nikolas Paul, cedit al Sant Andreu, que serà rellevat per un juvenil–. No ha pogut incorporar cap reforç, encara que el més important és que tampoc ha perdut cap efectiu, i no ha estat per falta de pretendents, perquè el valor de bona part de la plantilla es va disparar gràcies al bon paper en la darrera lliga de campions i sobretot a la plata amb la selecció espanyola a l’europeu de Barcelona.

“Era important mantenir la plantilla per no haver de començar de zero. Al club tenim els objectius molt marcats: guanyar les competicions espanyoles, estar entre els vuit millors i després intentar millorar el tercer lloc de l’any passat, que va ser molt bo”, va valorar el tècnic mariner Chus Martín.

Fase de grups (*) Grup A
Eger (Hongria)
Pro Recco (Itàlia)
Classificat A
Steaua Bucarest (Romania)
Estrella Roja (Sèrbia)
Atlètic Barceloneta (Catalunya)
Dinamo Moscou (Rússia)
Classificat D
Grup B
Classificat B
Olympiacòs (Grècia)
Spandau 04 (Alemanya)
Classificat C
Szolnoki (Hongria)
Jug Dubrovnik (Croàcia)
Waspo Hannover (Alemanya) (*) La fase de grups es jugarà entre l’octubre i el maig. Els quatre primers accediran a la final a vuit de Hannover (6-8 juny). Falten quatre equips provinents de la fase prèvia.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)