Ciclisme

Jofre Cullell acaba setè

Ciclisme. Espectacular cursa del corredor del Megamo en el mundial d’XCO, en el seu primer any sub-23 i després d’un molt mal inici (30è)

48 segons és la diferència entre el podi de la cursa sub-23 del campionat del món d’XCO, disputat ahir a la localitat suïssa de Lenzerheide i Jofre Cullell (Santa Coloma de Farners, 1999). El corredor del Megamo Factory Team, debutant en la categoria, campió estatal aquest estiu i campió d’Europa júnior el 2017, partia del dotzè lloc –va ser segon en la darrera copa del món, fa 15 dies– però en la primera de les set voltes va perdre molts de llocs i, després d’anar més enllà del 30è, va acabar el primer gir en el 22è. Aleshores, Cullell va començar una brillant remuntada: 20è a la segona, 19è a la tercera, 14è (a 50 segons del líder) en la quarta, 8è (a 21) en la cinquena, sisè a mig minut en la sisena.

L’or va ser per al sud-africà Alan Hatherly, seguit de Cristopher Blevins (EUA), plata, i de l’alemany David Nordemann, bronze. El banyolí Josep Duran (PMRA) va abandonar. Clàudia Galicia (Megamo) disputa avui la cursa elit femenina d’XCO i, la setmana que ve, la de marató a Auronzo (Vèneto).