Atletisme

Rècord mundial de marató de Kipchoge a Berlín: 2h.01:39

Atletisme. L’atleta kenyà ha corregut en solitari des del quilòmetre 20 i ha protagonitzat una gran cursa

El campió olímpic Eliud Kipchoge ha guanyat la marató de Berlín i ha establert un nou rècord mundial amb un temps de 2h.01:39 -temps oficial, després de la correcció a la baixa del 2h.01:40 oficiós inicialment-. El kenyà ha dominat de principi a fi el recorregut a través de la capital alemanya. Kipchoge era el clar favorit i el seu repte personal era batre la plusmarca vigent, 2h.02:57, en poder del seu compatriota Dennis Kimetto.

En segona posició ha entrat el també kenyà Amos Kipruto, amb un temps de 2h.06:23, mentre que el tercer ha estat Wilson Kipsang, de la mateixa nacionalitat, amb 2h.06:48. En la categoria femenina la victòria ha estat per una altra kenyana, Gladys Cherono, amb un temps de 2h.18:10, seguida de les etíops Ruti Aga i Tirunesh Dibaba, qui partia com a favorita.

La carrera de Kipchoge ha estat sensacional. Ha corregut pràcticament en solitari des d’abans d’arribar al quilòmetre 20, quan s’havia desprès ja dels seus ajudants. Per a ell, guanyar a Berlín i establir un nou rècord mundial era un repte personal, després d’haver guanyat 10 dels 11 maratons en què ha participat. Justament va ser a la capital alemanya, el 2013, quan va haver de resignar-se amb el segon lloc.

La d’avui és l’onzena marca mundial que es registra en la marató de Berlín, vuit en homes i tres a dones, el que reafirma la velocitat del seu trajecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)