Natació

Tothom torna, a Banyoles

Natació. Guillem Pujol (Mataró) i Jimena Pérez (Gredos) guanyen la 75a Travessia a l’Estany, la cita que dona el tret de sortida al calendari català i que van completar més de 2.400 nedadors

La Travessia a l’Estany va establir ahir el seu rècord de participació, coincidint amb la 75a edició de la que es considera la festa major de la natació. És la prova que obre el calendari català i, pels clubs –més de 70, ahir– suposa la primera sortida col·lectiva del curs. Es torna de vacances i, de seguida, a Banyoles. La participació, amb 2.710 inscrits –2.400 van acabar– va superar el rècord, establert en 2.350 el 2011.

“Els grans esportistes d’aquest país han passat sempre per aquesta competició”, va dir l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer. Pel president del CN Banyoles, l’orgull era haver complert les expectatives creades per a l’efemèride: “Hem viscut una gran festa de la natació i de l’esport, estem molt contents per la participació i per com s’ha abocat la natació, Banyoles i els socis del club a fer més gran que mai aquesta edició de la travessia.”

“Em quedava pendent guanyar en la dels grans”, va dir el blanenc del CN Mataró, Guillem Pujol, que ja havia estat vencedor de la prova infantil abans i que, des d’ahir, té una altra assignatura pendent: el rècord de la prova. Perquè l’internacional en aigües obertes, que va nedar en dues proves aquest estiu al campionat d’Europa, va guanyar amb un temps de 23:10 però podria haver rebaixat els 23:05 que va fer el 2005 Kiko Hervás si no s’hagués desorientat en el moment de la sortida. Pujol va anar cap a la carpa on hi havia el sistema de cronometratge i no a la passarel·la per on surten els participants després de cobrir els 2.115 metres. El desenllaç de la prova general masculina, amb 1.400 nedadors, va ser molt ajustat tant pel triomf com, més encara, per la segona i tercera posició perquè Pol Gil (CE Mediterrani) i Raúl Santiago (CN Metropole) van entrar junts, a 3 segons, i els àrbitres van determinar que el nedador del club canari havia arribat abans.

“No veia res i fins i tot l’arribada, m’ha costat. I quan anava sola no sabia si era primera o si m’havia desviat massa”, va reconèixer la campiona d’Europa júnior, Jimena Pérez (CN Gredos San Diego), la més ràpida de les 800 nedadores amb 25:23, seguida de Mireia Belmonte (UCAM), segona amb 25:50 i Laura Rodríguez (CN Igualada), tercera amb 26:35 i que va deixar fora del podi Jessica Vall, quarta.

La Travessia de Menors amb 1.000 metres, va ser la primera de les quatre del programa amb triomf de Pablo Nevado (CN Sabadell), que va revalidar la victòria de fa un any, i Lucía González (CN Tarraco). El Trofeu Dolors Feixas, de 400 metres, va ser per a Jordi Carrasco (CN INEF Lleida)i Marina Pineda (UE Horta).

Mireia Belmonte, segona: “M’ho he passat bé”

“Quan vaig fer el rècord, fa 4 anys, vaig tenir tres dies de vacances. I ara vinc de fer-ne un mes i mig, ja que fa una setmana que m’entreno”, va dir Mireia Belmonte, segona en la prova de la qual té el millor registre des del 2014. Absent en els campionats d’Europa, per problemes de salut després de competir en els Jocs Mediterranis, la badalonina exposava les seves sensacions a l’arribada: “Fa només una setmana que m’entreno i ara el que he de fer és agafar la forma.” “És diferent a la piscina perquè no tens referències i és maco per estar en un entorn natural com aquest”, opinava sobre la prova, de la qual va destacar les sensacions que havia viscut: “El més important és que m’ho he passat molt bé.” “Competiré internacionalment sense preparar-ho i no ho he fet mai abans això,” va dir Belmonte sobre les copes del món en les quals té previst nedar, aquestes pròximes setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)