Esquí

Grandvalira acollirà la Copa del Món de Quilòmetre Llançat els dies 11, 12 i 13 d'abril de 2019

En la darrera reunió de tècnics de la FIS s’ha nomenat l'andorrà Nadal Antor nou líder i coordinador de les carreres KL

Zuric (Suïssa) va acollir dissabte, en el marc de la Reunió dels Comitès Tècnics de la FIS, el Comitè d’esquí de velocitat. En aquest s’han confirmat les dates de les proves andorranes de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat. En aquest s’han confirmat les dates de les proves andorranes de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat i s’ha nomenat Nadal Antor nou líder i coordinador de carreres de la FIS.

Al Congrés s'han confirmat les dates de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat per a la temporada 2019. Així, els dies 11, 12 i 13 d'abril tindrà lloc aquesta competició al sector Grandvalira-Grau Roig.

Grandvalira-Grau Roig ha rebut durant sis edicions consecutives les proves del circuit de la Copa del Món i, en l'edició del 2016 i 2017, els Campionats del Món de KL. Ara repeteix amb la Copa del Món. La pista Riberal és l'única del sud d'Europa preparada per a competicions d'aquest tipus, amb una longitud total de 900 m i una zona de frenada de 450 m. El seu traçat comença a 2.538 metres d’altitud i acaba als 2.338, amb un desnivell de 200 metres als quals cal sumar la torre de 10 metres del punt de sortida. Aquestes característiques tècniques i altres, com el grau de pendent màxim del 74%, permeten als esquiadors agafar velocitats aproximades de 200 km/h.

Igualment, durant la reunió del dissabte es va decidir que Nadal Antor sigui a partir d’ara nou líder i coordinador de carreres de la FIS, en el que suposa un reconeixement a la seva tasca i al treball que es fa des d’Andorra per aquesta especialitat.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)