Ciclisme

Valverde s’imposa en l’esprint i es penja l’or

Ciclisme. El murcià guanya el seu primer mundial en ruta després de dos segons i quatre tercers llocs. Bardet i Woods l’acompanyen en el podi

Alejandro Valverde va aconseguir la seva victòria més anhelada en imposar-se en la prova en ruta del mundial de ciclisme, disputat a Innsbruck. El corredor murcià, de 38 anys, va superar en l’esprint final el francès Romain Bardet, el canadenc Michael Woods i l’holandès Tom Dumoulin amb un temps de 6 hores, 46 minuts i 41 segons. Aquesta és la setena medalla, la primera d’or, de Valverde en aquesta prova. Anteriorment havia aconseguit dues plates (2003 i 2005) i quatre bronzes (2006, 2012, 2013 i 2014).

La paret de Gramartboden (2,8 km i 11,5 per cent), a uns 10 km de la meta, va seleccionar els corredors que es jugarien la victòria final. Abans s’havia neutralitzat una llarga escapada que el danès Kasper Asgreen i el noruec Vegard Stake Laengen van mantenir viva fins a 22,7 km del final i que va arribar a tenir 19 minuts d’avantatge. Durant una de les set ascensions a Igls (7,9 km i 5,7 per cent) van quedar descartats alguns dels favorits, com ara Simon Yates, Vincenzo Nibali i Miguel Ángel López.

Al peu del Gramartboden hi va arribar en solitari Michael Valgren, però amb només mig minut de marge respecte d’un grup perseguidor nombrós. Un atac francès va deixar un grup de sis ciclistes al davant, reduït a tres –Bardet, Valverde i Woods– al cim. Durant el descens, ja a pocs quilòmetres de l’arribada, Dumoulin va aconseguir connectar amb els tres corredors. Cap d’ells va poder deixar els rivals enrere i la victòria es va decidir en l’esprint, que Valverde va llançar a 300 m de la meta. El murcià el va controlar molt bé i es va imposar clarament.

LES REACCIONS

No tinc paraules. Encara no m’ho crec. He estat tants anys lluitant per aquest títol... i al final l’he aconseguit. L’equip ha estat de deu
Ha estat un esprint llarg i he atacat a 300 m. Al final he guanyat. No podia fallar ni a la selecció ni a mi mateix
Alejandro Valverde
Prova en línia
1r A. Valverde (Espanya) 6h46:41
2n R. Bardet (França) m.t.
3r M. Woods (Canadà) m.t.
4t T. Dumoulin (Holanda) m.t.
5è G. Moscon (Itàlia) a 0:13
6è R. Kreuziger (R. Txeca) a 0:43
7è M. V. Andersen (Dinamarca) m.t.
8è J. Alaphilippe (França) m.t.
9è T. Pinot (França) m.t.
10è R. Costa (Portugal) m.t.
11è J. Izaguirre (Espanya) m.t.
12è B. Mollema (Holanda) a 0:49
13è M. Nieve (Espanya) a 0:52
14è S. Oomen (Holanda) a 1:21
44è David de la Cruz a 5:56
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)