Més esport

L’esport català recorda l’1O

Esports. Tuits d’Àlex Granell, Pierre Oriola o Pau Ribas i samarreta revindicativa del Mataró

Catalunya s’està omplint avui, tal i com va passar al llarg del camp de setmana, d’actes per recordar que fa un any es va fer una votació. L’1O també ha tingut ressò en el món de l’esport, amb tuits, cants i samarretes.

“Passarà el temps i passaran els anys però mai oblidarem ni el que van veure els nostres ulls ni el que va patir la meva gent. #1doctubre” es pot llegir en el compte del capità del Girona, Àlex Granell (@A_Granell). Des del món del bàsquet es pot veure com dos jugadors del Barça recorden els esdeveniments de fa un any. “La violència no va poder, ni podrà mai. Valors i conviccions pacífiques del poble, per sobre de qualsevol ideologia. Orgullós #1Oct” afirma Pau Ribas (@PauRibas), mentre que el pivot Pierre Oriola (@PierreOriola) hi afegeix: “Fa un any, al meu poble natal, vaig aprendre que la perseverança i el pacifisme són valors exemplars. Pensem com pensem, vinguem d’on vinguem, l’entesa i el respecte entre ciutadans ha de ser sempre la base d’una societat. La violència mai serà el camí per a ningú. #1Oct”

També Alfred Julbe (@AlfredJulbe) ha volgut recordar la violència policial d’avui fa un any amb una piulada. “L’ #1Oct varem rebre molts cops, varem veure cóm ens estimen. Hem d’estar agraïts a “la trucada” d’Europa a migdia perquè la tarda hagués portat molta sang sense ella. Però l’1O va ser una passada, un poble unit defensant poder votar, un crit fort per vèncer la por, una lliçó pels fills”.

L’alpinista Ferran Latorre (@ferranlatorre) també ja commemrat avui l’aniversari del referèndum. “A Vic, milers de ciutadans commemorant #1OAlCarrer la victòria de la democràcia, de la civilització i del projecte de futur en pau i en llibertat”, ha piulat.

Els partits del cap de setmana també van servir per reivindicar les votacions i condemnar la violència policial i la repressió. En camps com el del Sant Andreu de segona B s’hi van cantar “U d’octubre, ni oblit ni perdó”, mentre que el Mataró va lluir samarretes reclamant la llibertat dels presos polítics en el partit de lliga EBA a Valls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)