Waterpolo

DÍDAC COBACHO

ENTRENADOR DEL CN TERRASSA

“Tot el que estem vivint ara mateix és com un premi”

“Ja hem paït l’èxit de Can Llong i ja estem pensant en el rival de la tercera fase de la lliga de campions, el Brescia”

“Serà molt complicat. M’hauria agradat jugar el primer partit a casa per aprofitar l’empenta d’aquests dies”

És un honor enfrontar-se a rivals d’aquesta entitat. La competició europea et dona un to, un plus d’excel·lència, que altres equips no tenen

El tècnic del CN Terrassa, Dídac Cobacho (Terrassa, 1978), va haver de viure la segona fase de la lliga de campions a Can Llong amb problemes de salut. La febre, el mal de coll i pràcticament la falta de veu no li van impedir de gaudir intensament de la gesta del seu equip, que per primer cop es va classificar per a la tercera fase de la màxima competició europea. Cobacho, que inicia el seu quart curs al capdavant de l’equip, afronta el seu projecte més ambiciós amb la plantilla més equilibrada. La pròxima parada és dissabte a Brescia.

Com es troba?
Ara ja estic bé. Mai em poso malalt i m’ha hagut de passar precisament en aquestes dates.
En tot cas, els seus jugadors van complir de sobres a la piscina. Ja han paït que estan protagonitzant una fita històrica en els 86 anys d’història de l’entitat?
Sí, ja està paït. Tot passa molt de pressa i ara mateix ja estem pensant en el pròxim rival.
Què me’n pot dir, del Brescia?
És un equip que ja fa molts anys que està entre els deu primers d’Europa. Ja els vaig veure jugar en la final a vuit de Gènova i a sobre aquesta temporada s’han reforçat amb dos o tres internacionals italians. També hi destaca el montenegrí Mladan Janovic. En la lliga italiana, és la gran alternativa al Pro Recco i cada cop hi són més a prop. Només mirant els noms de la plantilla ja n’hi ha per espantar-se.
De totes maneres, deu ser un avantatge el fet de jugar la tornada a casa, perquè l’afició ja va tenir un paper important a Can Llong.
Doncs a mi m’hauria agradat jugar el primer partit a casa, perquè ara ja anem amb l’empenta d’aquesta segona fase. Sent realistes, és una eliminatòria molt complicada. A Brescia intentarem de ser al màxim de competitius, essent conscients que ells poden fer els canvis de sis i el seu nivell de joc no se’n ressent. En tot cas, segur que l’afició ens vindrà a animar dimecres [la tornada es juga el 10 d’octubre] sigui quin sigui el resultat a Brescia. Ara mateix tot el que estem vivint és com un premi.
És la seva quarta temporada al capdavant del CN Terrassa. És el seu projecte més ambiciós?
Sí, de bon tros. Fa dos anys vam quedar eliminats en la segona fase de la copa LEN i en fa tres, en la primera de la lliga de campions. Realment és un honor poder enfrontar-te a rivals d’aquesta entitat. Sempre dic que la competició europea et dona un to, un plus d’excel·lència que altres equips no tenen.
El CN Terrassa sempre ha destacat per la fortalesa defensiva. Amb la incorporació d’Alberto Barroso i el creixement de David Sanahuja, l’equip guanyarà equilibri i potencial ofensiu?
Sí, aquest era l’objectiu quan ens vam proposar incorporar l’Alberto Barroso. Sempre ens hem caracteritzat per la defensa, però a vegades ens faltava gol per poder fer un pas endavant. I el David, ja s’està veient. És un jugador jove, però amb un nivell molt alt i ja ens està ajudant a fer aquest salt endavant.
En aquest sentit, també s’ha guanyat equilibri entre jugadors joves i els més experimentats?
Anys enrere, teníem una plantilla molt jove, amb dos o tres veterans, i a poc a poc ens hem anat reforçant amb jugadors de més edat per poder donar consistència als joves i que continuïn el procés d’aprenentatge.
Fa la sensació que en les últimes temporades l’Atlètic Barceloneta, com el CN Sabadell en el waterpolo femení, està provocant un efecte motivador i revitalitzant en els altres equips de la lliga. Ho veu així?
Sí, el fet de tenir un equip com el Barceloneta a la lliga és un orgull per a la resta de clubs. Està bé que hi hagi un club que sigui capdavanter per veure la manera com s’ha de treballar per arribar a dalt de tot. De totes maneres, encara n’estem a anys llum.
Tornarà a ser el rival a batre.
De fet, el gran objectiu del Barceloneta és tornar a accedir a la final a vuit i per part nostra intentarem tornar a discutir-li els títols en les finals de lliga i copa.
Al CN Sabadell sembla que li heu pres la mida en els últims enfrontaments.
S’està donant la circumstància que últimament nosaltres hem pogut guanyar a la seva piscina, tot i que en l’últim enfrontament vam empatar, i ells ens guanyen a la nostra. Al cap i a la fi tenim una rivalitat sana. Som dos clubs amics i moltes vegades ens entrenem junts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)