Futbol sala

El Barça, en el camp base

Futbol sala. El conjunt blaugrana debuta avui (17.30 h, Esport 3) contra el Kremlin francès en la Main Round de la Champions League, el primer graó en la lluita per l’anhelat títol continental

En el calendari que la plantilla del Barça Lassa té penjat al vestidor del pavelló de futbol sala de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, hi ha tres marques ben grans amb retolador vermell. La primera, la Main Round que es disputa des d’avui i fins dissabte a la ciutat belga de Halle, suposa el debut dels blaugrana en la reanomenada UEFA Futsal Champions League, la màxima competició continental. El camp base del cim més complicat de la temporada. Tres equips es classificaran per a l’Elite Round, el trampolí definitiu cap a la final four. “Serà molt complicat i hem d’anar pas a pas sense voler córrer. Primer, el primer partit. Tenim molta il·lusió perquè és una competició especial que no es juga cada dia”, va comentar dilluns Miguel Andrés, el segon entrenador del Barça Lassa, que avui (17.30 h, Esport 3) obre el foc del grup amb el Kremlin francès. “Potser és el rival més difícil d’analitzar. Però tenen part de la selecció francesa que va posar en problemes la selecció espanyola en l’últim europeu”, va comentar el tècnic blaugrana, que no podrà disposar de Mario Rivillos, lesionat de llarga durada, ni Leo Santana, que ha viatjat a Bèlgica però no es vestirà de curt.

El Kremlin és el primer escull per ser a la fase elit de la competició que, dilluns, el Barça ja va confirmar que, en cas de ser-hi, demanarà a la UEFA poder-la organitzar. “Per nosaltres, és imprescindible el suport de l’afició. La competició s’ha posat molt dura i arribar a la final four és molt complicat. Jugar-nos-ho a casa ens donaria un plus”, va explicar Txus Lahoz, el mànager esportiu de la secció.

Avui, en el mateix grup, també es veuran les cares el Benfica, un dels candidats al títol –i que disposa d’homes de la talla de Marc Tolrà, Fernandinho o Chaguinha– i el Halle Gooik. Els amfitrions tenen una plantilla veterana però plena d’il·lustres com ara Fernandão, un vell conegut de l’afició blaugrana, Grello, Patias, Diogo o Leitão, que busquen un lloc a la pròxima fase. La pista de goma, poc habitual en competicions d’alt nivell, i la pilota, exclusiva per a la competició europea, pot marcar diferències. “La goma fa que la pilota giri lenta i les circulacions són més complicades”, va analitzar Dyego abans de marxar cap a Halle, on el Barça Lassa ja ha instal·lat el camp base i vol fer les primeres passes en ferm en la UEFA Futsal Champions League 2018/19.

Avui
Barça - Kremlin Bicetre 17.30h
Halle-Gooik - Benfica 20h
Demà
Benfica - Barça 17.30h
Halle-Gooik - Kremlin Bicetre 20h
Dissabte
Kremlin Bicetre - Benfica 17.30h
Halle-Gooik - Barça Lassa 20h

Andreu Plaza viatja avui

En l’expedició que dilluns va sortir del Palau Blaugrana a mitja tarda amb autobús per anar cap a l’aeroport hi havia una baixa significativa i de darrera hora. El tècnic gironí del Barça, Andreu Plaza, no va poder viatjar amb l’equip per una indisposició. Els metges li van recomanar un parell de dies de repòs i ha estat Miguel Andrés, el segon entrenador, qui ha capitanejat l’equip a Halle. Avui, Plaza ja viatja i dirigirà l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)