Handbol

A tota marxa en atac

Handbol. El Barça Lassa està superant els seus registres golejadors en els deu primers partits de competició estatal i europea. Contra el Benidorm (20.30 h, avui) buscarà un altre resultat clar

La velocitat i buscar de manera directa la porteria rival per marcar gol, una vegada i una altra, són algunes de les característiques del Barça Lassa en aquest inici de temporada. En els deu primers partits que han disputat de la competició estatal i europea –cinc de la lliga Asobal, quatre de la lliga de campions i la final de la supercopa Asobal–, els blaugrana han elevat notablement la seva capacitat golejadora respecte als deu primers partits de la temporada passada en les mateixes competicions.

El Barça ha marcat 385 gols (38,5 per partit) en els deu partits esmentats en aquest inici de campanya, mentre que fa un any en va sumar 314 (31,4 per partit). És a dir, 71 gols més, 7,1 més per partit. En els resultats de cada enfrontament, també s’ha notat el fet de marcar més gols. En el curs 2017/18, els blaugrana van arribar als 37 gols en una ocasió en els primers deu partits, quan van guanyar per 30-37 en la tercera jornada de la lliga de campions a la pista del Wisla Plock polonès. En aquest inici de curs ja han arribat als 50 gols en el primer partit de lliga, contra l’Alcobendas (50-24), i en quatre ocasions més han superat els 40, una vegada en la màxima competició europea: van derrotar per 25-44 el Kristianstad suec en la tercera jornada de la lliga de campions. A Europa el Barça també ha incrementat el nombre de gols marcats: 144 aquesta temporada (36 per partit) i 130 (32,5 per partit) fa una campanya.

Encaixa més gols

Buscar gols en atac també fa que se’n puguin encaixar més, i així ha estat. En aquests deu primers partits, el Barça ha rebut 261 gols (26,1 per partit), mentre que l’any passat en van ser 239 (23,9 per partit). Això s’ha notat més en la lliga Asobal, ja que en la competició europea s’ha mantingut. El Barça ha encaixat 115 gols en quatre partits (28,7 per partit), tants com el curs passat. En aquests deu duels, el Barça ha sumat en aquesta campanya nou triomfs i una derrota –per la mínima, a la pista del Rhein-Neckar Löwen en la lliga de campions–, mentre que la temporada anterior van ser nou victòries i un empat, que va tenir lloc a la mateixa pista del conjunt alemany contra el qual ha perdut enguany.

El sistema de joc

Hi ha diversos factors que estan ajudant el Barça a aconseguir més gols en atac. Potser el principal és el canvi en el sistema de joc: ara es vol sortir amb velocitat tant si es recupera la pilota en defensa com si es treu de centre. Córrer en atac i no fer el tradicional canvi de jugadors defensa-atac en cada jugada. Els que estan a la pista defensant també ataquen, i a la inversa. L’atac és més ràpid i agafa les defenses rivals sense estar ben situades. Les noves incorporacions estan funcionant i estan mostrant la seva capacitat golejadora. Els gols estan més repartits, tot i que hi ha golejadors nats. Casper Mortensen encapçala la llista del pitxitxi de l’Asobal, amb 35 gols, però hi ha cinc jugadors que han marcat més de quinze gols, deu jugadors que han superat les deu dianes i disset homes que n’han marcat algun, inclòs el porter Kevin Moller.

EL MÀXIM PER ARA

50
gols
va anotar el Barça en l’estrena de la lliga Asobal, i quatre cops més ha superat els 40, un en la lliga de campions.

Visita a la revelació de la lliga Asobal

El conjunt blaugrana torna avui a la competició de la lliga Asobal visitant la pista del Benidorm (20.30 h), l’equip revelació d’aquest inici de temporada. Raúl Entrerríos va comentar respecte al partit i el rival: “És un partit difícil. És un equip que porta una línia molt bona i haurem d’anar amb la màxima concentració i atenció possibles.” El Benidorm ocupa la tercera posició de la classificació, amb tres victòries, un empat i una derrota, que va encaixar en la darrera jornada, a la pista del Valladolid. Entrerríos diu que els locals els poden complicar l’enfrontament: “Hi ha una gran diferència entre el que poden fer fora i el que poden fer a casa seva. Allà és molt difícil guanyar.” El tècnic, Xavi Pascual, ha convocat els mateixos jugadors que van jugar contra el Montpeller. N’ha quedat fora Víctor Tomàs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)