Atletisme

Canales, a punt per als 800 m dels Jocs de la Joventut

Atletisme. L’atleta del GEiEG, que competeix per la federació hondurenya, va millorar un segon la seva millor marca en uns entrenaments recents

Josué Canales ja és a Buenos Aires per participar en els Jocs de la Joventut. L’atleta gironí del GEiEG, d’origen hondureny, disputarà la prova de 800 m, per a la qual s’ha estat preparant tot l’estiu. Canales, que competeix per la federació hondurenya perquè encara no té la nacionalitat espanyola, arriba a la cita amb una de les deu millors marques dels 24 inscrits, aconseguida en el Míting Internacional Ciutat de Barcelona el juliol passat amb 1:51.92. El gironí, però, va ser capaç fa només quinzes dies de rebaixar aquest registre en un segon en una sessió cronometrada d’entrenaments (1:51.00). “Hem entrenat molt fort durant tot l’estiu i en Josué ha aconseguit millorar la marca que té en competició”, explica Josep Maria Badosa, el seu entrenador en el GEiEG i, també, seleccionador hondureny.

Canales, de divuit anys, s’estrenarà dissabte amb la disputa d’una de les tres sèries en què es repartiran els 24 participants en els 800 m. El sistema de competició dels Jocs de la Joventut preveu la disputa d’una segona sèrie per part de tots els participants, que tindrà lloc el dilluns 15. En comptes de disputar-se una final convencional, el vencedor de la prova serà aquell que acumuli menys temps un cop sumats els registres de cada sèrie.

Els atletes quedaran classificats per a la segona sèrie per ordre del temps aconseguit, de manera que a Canales li interessa classificar-se entre els vuit millors per poder disputar la sèrie ràpida dilluns. Un sistema “estrany”, com assegura Josep Maria Badosa, que podria fer que el vencedor final de la competició no fos el més ràpid en cap de les dues sèries.

L’atleta del GEiEG ha guanyat aquest any els campionats de Catalunya júnior (sub-18) en 400 (48.29) i 800 m (1:54.20). També va guanyar el campionat d’Espanya júnior de 800 m (1:53.54). Canales està tramitant la seva nacionalització espanyola. Si l’aconseguís podria accedir al sistema de beques de la federació espanyola, així com figurar en el palmarès de les competicions oficials espanyoles quan, a partir de la temporada que ve, deixi de ser júnior. Fins ara ha competit internacionalment com a atleta hondureny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)