Tennis

Andújar i Robredo, reclams al Challenger Sánchez-Casal

Tennis. El de Conca, finalista al Godó 2015, ha guanyat a Florència i va conquerir l’ATP de Marràqueix. L’olotí debuta avui contra el valencià Zapata

La reaparició a Catalunya del veterà olotí Tommy Robredo i el bon estat de forma dels tres primers caps de sèrie del torneig, el tennista de Conca establert a València Pablo Andújar (103è), l’andalús Roberto Carballés (90è) –campió aquest curs de l’ATP 250 de Quito en la final davant del mataroní Albert Ramos– i l’italià Marco Trungelleti (129è), són els principals atractius del Challenger Sánchez-Casal Mapfre que arrenca avui, si les amenaces de pluja no es compleixen, a les pistes de terra de l’acadèmia ubicada al Prat de Llobregat. Tots tres van jugar el cap de setmana passat les semifinals del Challenger de Florència, en què Andújar va derrotar Trungelleti en la final. Després d’un període de lesions que el van crucificar en el rànquing, arriba amb ganes de recuperar el seu estatus. No en va, va ser finalista del Godó 2015 –aquell curs va escalar fins al 32è lloc de l’ATP– i semifinalista del Masters 1000 de Madrid el 2013, que aviat és dit. El seu darrer gran èxit va ser el títol conquerit aquest curs a Marràqueix quan es va desfer del britànic Kyle Edmund, ara catorzè del món. Andújar tindrà demà un rival complicat. Es tracta de l’alacantí Nicola Khun, jove valor nascut a Innsbruck i criat a Torrevella que ha rebut una invitació de l’organització. Té 18 anys i és el 342è de l’ATP però ja ha fet parlar. Va arribar a les semifinals del Challenger de Budapest, torneig en el qual va derrotar un top-100 i va ser quart-finalista al de l’Acadèmia Rafa Nadal i a Meerbusch (Alemanya).

A banda de Robredo, també ha accedit al quadre el barceloní de 21 anys Álvaro López San Martín, que gaudeix d’una invitació. San Martín (553è) va jugar els quarts de Wimbledon júnior el 2015 i va disputar els Jocs Mediterranis. Tindrà com a rival l’italià Filippo Baldi. Jordi Samper –28 anys i 341è–, per la seva banda, es va convertir ahir en el tercer català del quadre en superar el romanès Dragos Dima en el tercer partit de la prèvia per 5-7, 6-2 i 6-3 en dues hores i 20 minuts. El seu rival demà serà l’italià de 27 anys Lorenzo Giustino (216è). Pol Toledo i Jaume Pla van quedar eliminats.

També jugarà el torneig el tennista valencià nascut a Nules Dani Gimeno, l’únic dels participants que va guanyar, l’any 2009, l’anterior Challenger que es jugava a Catalunya –l’obert Costa Daurada–. Té 33 anys, és el 167è de l’ATP i avui se les haurà amb el búlgar Dimitar Kuzmanov a la pista central (14 h).

LA DADA

12
Títols
en el circuit ATP ha guanyat Robredo entre el 2001 i el 2013, onze en terra i un en pista dura.

Un currículum que fa respecte

Robredo ha jugat enguany tornejos Challenger majoritàriament i el seu millor resultat van ser el títol a Lisboa i les semifinals a Pàdova. En el darrer obert dels EUA, però, va ser capaç de guanyar els tres partits de la prèvia i plantar-se al quadre final, en el qual va cedir contra el grec Stefanos Tsitsipas. El català ha tornat aquest curs a jugar prèvies de tornejos ATP, un fet absolutament inhabitual fins ara en la seva carrera. De fet, no s’havia prodigat en aquest sentit des que el 2000 va jugar la qualificació de l’obert d’Austràlia. El seu currículum fa molt de goig. L’any 2006 va arribar a ser el cinquè millor del món, té 12 títols ATP en 23 finals disputades. Ha arribat set vegades als quarts de tornejos de Grand Slam. Debuta avui a les 5 de la tarda contra el valencià de 21 anys Bernabé Zapata (276è). Un tennista contemporani de Robredo és el lluitador xabià David Ferrer (36 anys i 110è de l’ATP), que diumenge va tancar el curs guanyant a Monterrey (Mèxic) un Challenger davant del gegant croat Ivo Karlovic (39 anys). Ferrer posarà punt final a la seva llarga carrera l’any vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)