Hoquei sobre herba

L’obrellaunes

La davantera Isa Zaldúa, que encara no ha complert la majoria d’edat, ha marcat el primer gol del Polo en les tres primeres jornades de lliga

“En l’inici del curs, em vaig conscienciar que ja no era la petita. Ara tinc un rol important”

Quan Isa Zaldúa (Barcelona, 29 de novembre del 2000) va pujar per primera vegada al primer equip del Polo tenia 15 anys i jugava a l’equip cadet. “Em tremolava el pal i tenia molta por. Quan em va trucar el Jordi Alastrué no entenia per què em trucaven a mi si hi havia jugadores millors i més grans”, recorda la davantera barcelonina, que ràpidament es va emmirallar en una de les actuals referents ofensives de l’equip i, avui, la seva parella de ball atacant, Marta Segú. “La Marta Segú és espectacular. Em va acollir des d’un principi. Sempre em dona directrius de què fer i què no fer. Em guia i m’ajuda a millorar”, afirma. Al costat de Segú i de l’holandesa Marlies Verbruggen, que aquest estiu ha fitxat pel conjunt de la Diagonal, Zaldúa ha firmat un inici de temporada extraordinari. La davantera barcelonina ha marcat el primer gol en els tres partits que ha disputat el Polo contra l’Egara (0-5), el Taburiente (2-0) i la Real Sociedad (suspès per la pluja amb 0-1 al marcador). Zaldúa, que és a només un gol d’igualar el seu millor registre golejador en la divisió d’honor, s’ha convertit en l’obrellaunes de les barcelonines, que si acaben guanyant el partit contra les basques seran líders en solitari. Diumenge, prova de foc contra el Junior. “Crec que aquest és un any de confirmació. Fins ara, a les més joves ens donaven un rol d’ajuda. Ara serem protagonistes. Ens hem de creure que aspirem a la lliga i la copa de la Reina ”, explica Zaldúa, que ja s’ha guanyat la confiança de l’entrenador, Fabrizio Demarchi, per ser titular. “En l’inici del curs em vaig dir que ser la petita ja no em valia. M’he fet gran i ja tinc un rol important. M’he conscienciat que he de dedicar-hi moltes més hores. He de fer molt més esforç...”, explica Zaldúa que atribueix gran part del mèrit de la seva punteria en aquest inici de curs a les dues davanteres que l’acompanyen. “Tot és molt fàcil amb la Segú i la Verbruggen. La Marlies ens aporta molta experiència de l’hoquei holandès. Sempre vol combinar; passada, passada, passada... Amb ella i la Sofia Darnay hem fet una plantilla molt bona”, comenta la davantera barcelonina.

En la plantilla, Zaldúa comparteix vestidor amb les seves cosines Clara i Inés. “Ho compartim tot. Van venir fa dues temporades de l’Iluro i ens hem tornat inseparables”, comenta la davantera del Polo. Totes tres són netes de José Antonio Zaldúa, que va ser capità del Barça de futbol a finals dels anys seixanta. “D’ell hem après el valor de l’esforç i el treball. Ens ho va inculcar. Li devem molt”, explica Zaldúa del seu avi, que va morir fa un parell de mesos. Al futbolista, que també era un golejador com la seva neta Isa, se’l recorda per haver aixecat la copa de la “final de les ampolles”. Ara, la seva neta espera aixecar aviat un títol amb el Polo. De moment, s’ha convertit en l’obrellaunes de l’equip barceloní.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)