Handbol

El Barça defensa títol enmig d’una voràgine

Handbol. Amb els deures fets a Europa, l’equip blaugrana aspira a la seva quarta Super Globe, el mundial de Doha que comença avui contra l’Al-Najma de Bahrein

El Barça Lassa inicia aquest migdia contra l’Al-Najma de Bahrein (12 h a Catalunya) la defensa del títol de la Super Globe, que es disputa en el Duhail Sports Hall de Doha. El mundial oficial de clubs és la segona etapa del periple que l’expedició blaugrana va iniciar dissabte a Brest (Bielorússia), en la cinquena jornada de la lliga de Campions, en una setmana d’autèntica bogeria. Si tot va bé, l’equip de Xavi Pascual jugaria demà les semifinals, probablement contra el Montpeller, i una hipotètica final divendres contra el Füchse de Berlín. Dissabte arribaria a Barcelona i l’endemà té partit de lliga Asobal contra el Sinfin, de Santander. En total, més de 15.000 quilòmetres en vuit dies, cinc partits i tres competicions diferents. “L’equip ha d’estar preparat per a això. Som el Barça i jugar el mundial de clubs és un plaer per a nosaltres perquè aquí hi ha els millors equips del món”, etzibava el tècnic blaugrana abans de viatjar a Brest. En tot cas, sembla clar que Pascual preferia les anteriors dates de la competició: “Abans es disputava a l’agost, durant la pretemporada, i ens anava bé. Ara, després del partit de la lliga de Campions, ve la Super Globe, l’endemà de tornar, la lliga Asobal, i després els jugadors han de marxar amb les seleccions.” I sentencia: “És un moment complicat de la temporada i intentarem gestionar-ho de la millor manera possible.”

El Barça ja es va entrenar ahir al matí en l’escenari de la competició i avui obrirà el foc de la competició contra el campió de la lliga asiàtica, l’Al-Najma. “Estem preparats per a una altra competició i per a un partit contra un rival que coneixem una miqueta, però que s’aparta dels paràmetres normals del que estem acostumats a Europa i això sempre dona un punt de dificultat important”, comentava Pascual després de l’entrenament. I afegia: “És gairebé la selecció de Bahrein. És un equip molt agressiu. Utilitza els dos sistemes defensius i després en atac té jugadors molt bons en l’un contra un. Potser té mancança en el llançament exterior, però és un equip que en l’un contra un és potent i normalment els seus partits comporten moltes exclusions, i haurem d’estar preparats.” Pascual no va voler especular sobre unes hipotètiques semifinals contra el Montpeller: “Intentarem guanyar el primer partit. El que puguem especular no ens val per res, hem de sortir amb tot el que tinguem per intentar guanyar el partit i després, segons com vagi, farem una cosa o una altra.”

Amb tres títols (2013, 2014 i 2017) en quatre participacions, el Barça és el club més guardonat en la competició. Segons com vagin les eliminatòries, és molt probable que es repeteixi la final del curs passat, en què el Barça va superar el Füchse de Berlín, vencedor el 2015 i el 2016, per 29-25.

LA PRÈVIA

És un plaer ser aquí, però és un moment complicat de la temporada i intentarem gestionar-ho de la millor manera
Nom
càrrec
L’Al-Najma surt dels paràmetres del que estem acostumats a Europa
Xavi Pascual
entrenador del fc barcelona lassa
Quarts de final (avui)
Q1. Barça Lassa-Al Najma 12 h
Q2. Montpeller-Hammamet 14 h
Q3. Taubate-Füchse Berlín 16 h
Q4. Al Sadd-Sydney University 18 h
Semifinals (demà)
S1. Vencedor Q1-Q2 16 h
S2. Vencedor Q3-Q4 18 h
Final (divendres)
Vencedor S1-S2 18 h *(Hora catalana)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)