Més esport

La tirania de Sanmartí

Pàdel. El barceloní de 36 anys, el major talent del Principat, obté, al costat del gironí Gerard Company, el seu dotzè títol de campió de Catalunya

El seu palmarès és més llarg que un dia sense pa. Enric Sanmartí (Barcelona, 1982) és el major talent que ha donat el pàdel català, tot i que va iniciar-se en l’esport de la raqueta jugant a tennis a l’RCT Barcelona-1899. Als 17 anys va escurçar les mides i va agafar la pala de pàdel, que li ha donat moltes alegries gràcies a una gran varietat de cops, entre els qual destaca la seva safata. Va provar sort en el circuit mundial però li va faltar continuïtat. Ara compatibilitza el circuit català amb la seva vida professional. És el número 1 del rànquing català ad eternum. Va accedir per primer cop al capdamunt l’any 2002. Diumenge va guanyar a l’RC Polo el seu dotzè títol de Catalunya per parelles des del 2003, exercint un domini brutal. Ha tingut com a companys estables Javier Casadesús –jugador que ha guanyat nou títols de campió de Catalunya– i en els últims anys l’italoargentí establert a Catalunya Nelson Adrián Biglieri, eliminat en semifinals al costat de Javier Escalante. En aquesta ocasió, Sanmartí ha guanyat el títol al costat de Gerard Company (Girona, 1982), un dels millors jugadors de dreta del Principat que també ha jugat sovint el World Padel Tour i que atresora cinc títols catalans. En la final, van derrotar Jordi Juan i David Luque per 6-2 i 6-3.

El barceloní també ha guanyat un campionat d’Europa (2003) i un subcampionat del món (2002). El cap de setmana anterior va formar part de la selecció espanyola que va guanyar a Estepona el primer mundial de veterans, tant en la categoria masculina com en la femenina. També hi van ser altres catalans com Marta Cano, Núria Rivas, Òscar Not i Jani Gisbert.

Bala i Traviesa s’estrenen

El títol femení el van guanyar Cristina Bala i Nicole Traviesa, que van superar en la final les veteranes Núria Rivas i Eva Gayoso –una institució que ha estat catorze cops campiona–per 6-3, 3-6 i 6-2 i s’estrenen com a campiones de la competició. Un cop finalitzades les finals i en l’entrega de trofeus, el president de la Federació Catalana de Pàdel (FCP), Pere Hernàndez, va destacar l’èxit del torneig tant des del punt de vista organitzatiu com de participació i va reconèixer “el bon treball realitzat pels agents implicats en el campionat i l’alt nivell de la competició”, i va felicitar “tota la família del pàdel català.” En el 26è campionat de Catalunya Open Plasticband organitzat per l’RC Polo hi han participat 608 jugadors i jugadores en les deu categories, set de masculines i tres de femenines, que han configurat el quadre del campionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)