Tennis

S’executa el final de les delegacions

Tennis. El president Jordi Tamayo “garanteix” que hi tornarà a haver delegats quan es vengui Cornellà

La Federació Catalana de Tennis ha iniciat el desmantellament de les representacions territorials de Tarragona i Girona després de la dimissió en bloc l’estiu passat dels seus respectius presidents i les seves juntes directives. Ha acomiadat els empleats administratius, un a Tarragona que hi treballava tres hores al dia, dos a Girona i també el de Lleida. Tot plegat, alhora, contextualitzat en un pla de viabilitat per eixugar el gran dèficit que arrossega –uns sis milions–, que també ha implicat l’acomiadament d’empleats de la central. Els clubs seran informats de la desaparició de les representacions a misses dites, el dia 29. Tant Lluís Yebra (Tarragona) com Joan Pruna (Girona) van dimitir perquè consideraven que la federació no comptava per a res amb les representacions i no les dotava de recursos amb l’objectiu final que pleguessin. Tarragona, per exemple, comptant sous i activitats, va tenir “un pressupost proper als 80.000 euros el 2017” i va generar, segons explica Yebra, “més de 100.000 euros d’ingressos”. De fet, Tamayo ja va passar per l’assemblea del novembre del 2017 la proposta de prescindir de les representacions. La proposta va ser revocada tot i tenir més vots favorables perquè no va arribar als dos terços necessaris.

Els clubs de Tarragona, aplicant un criteri de prudència consensuat, van ser neutrals en la lluita de les eleccions que van protagonitzar Jordi Tamayo i el president sortint Joan Navarro, però els de Girona s’havien situat a favor seu, fet que no va impedir el divorci tot just un any després. Els comicis de les territorials i la federació catalana són paral·lels però independents.

Ara mateix, doncs, hi ha una situació de buit de poder territorial. Els estatuts preveuen que les eleccions territorials es fan simultàniament amb les de la catalana, programades per al 2021. No queda clar què s’ha de fer en cas de dimissió com l’actual. Amb aquest escenari i el galliner esvalotat, Tamayo va sortir ahir al pas assegurant que ara mateix la prioritat és la venda del Centre Internacional de Cornellà –el projecte faraònic que ha dut la ruïna– i l’aplicació del pla de viabilitat, i que, tot seguit, s’ompliria el buit. “Adquireixo el compromís i garanteixo que hi haurà delegats territorials”, va dir el president, que estudia la fórmula de l’elecció o la designació i les atribucions. També va avançar que, provisionalment, es nomenarà aviat un delegat interí a Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)