Tennis

Federer empaita Connors

Tennis. El novè títol a Basilea permet al suís arribar a la xifra de 99 títols ATP i tenir, amb 37 anys, en el punt de mira els 109 del mític nord-americà

El temps dirà si el problema és el temps, ara que ja té 37 anys, o la motivació, que encara sembla que no ha entrat en fase descendent, però el cert és que el mite Roger Federer té a tret el llegendari Jimmy Connors quant a nombre de títols. El suís n’atresora 99 en 151 finals i en 200 semifinals, que aviat és dit, i és a només un de convertir-se en el segon centenari del club que lidera el nord-americà, amb 109 corones ATP en la seva vasta trajectòria. Federer té dues oportunitats d’arribar als tres dígits aquest mateix any. Aquesta setmana juga el Masters 1.000 de París i després afrontarà la copa Masters a Londres. A França entrarà en acció en la segona eliminatòria contra el vencedor del duel entre el canadenc Milos Raonic i el francès Jo-Wilfried Tsonga. També hi són el número 1, Rafa Nadal, i el número 2, Novak Djokovic.

Si es tractés d’un jugador normal podria semblar utòpic obtenir a la seva edat deu títols més per atrapar Connors, però el rendiment de l’helvètic els dos últims anys, quan semblava enfilar el tram final de la seva carrera, ha estat espectacular. Federer ha guanyat tres títols de Grand Slam entre el 2017 i el 2018 i va arribar a la xifra de 20 quan semblava que s’havia clavat amb el dissetè que va conquerir el 2012 a Wimbledon contra Andy Murray. El seu novè títol a Basilea en catorze finals –rècord absolut ATP– en el torneig de casa seva en què va ser aplegapilotes, li permet sumar el quart títol de l’any i afegir nou títols d’un mateix torneig al de Halle. El rècord de repetició el té Nadal, amb onze títols a Roland Garros, Barcelona i Montecarlo.

Títols ATP
1r. Jimmy Connors 109
2n. Roger Federer 99
3r. Ivan Lendl 94
4t. Rafa Nadal 80
5è. John McEnroe 77
6è. Novak Djokovic 72
7è. Pete Sampras 64
7è. Björn Borg 64
9è. Guillermo Vilas 62
10è. Andre Agassi 60
Finals ATP
1r. Jimmy Connors 164
2n. Roger Federer 151
3r. Ivan Lendl 145
4t. Rafa Nadal 116
5è. John McEnroe 109
6è. Guillermo Vilas 104
7è. Novak Djokovic 103
8è. Ilie Nastase 96
9è. Andre Agassi 62
10è. Björn Borg 60
10è. Pete Sampras 60

Nishikori, en plena crisi de finals

La crisi en les finals del japonès Kei Nishikori, amb nou derrotes consecutives des del 2016, l’ha desviat de la lluita per segellar una de les vuit places que falten per assignar per jugar la copa Masters. El seu botxí a Viena, el sud-africà Kevin Anderson, es va assegurar el sisè bitllet. Ja estaven prèviament classificats Rafa Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer –amb el triomf a Basilea es ressitua tercer en la cursa cap a Londres– i l’alemany Alexander Zverev. També té el bitllet l’argentí Juan Martín del Potro, però una lesió li impedirà jugar a l’O2 i aquest factor és el que rellança les possibilitats de Nishikori, que hauria necessitat arribar a semifinals a París i que en farà prou si es manté novè. Les tres places que falten se les disputen el croat Marin Cilic, setè amb 3.870 punts; l’austríac Dominic Thiem, vuitè amb 3.535 punts; el mateix Nishikori –9è amb 3.210 punts–, i el nord-americà John Isner (3.065 punts), que hauria de jugar la final de París per entrar en les travesses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)