Tennis

Marc Fornell, presumpte cervell d’una trama d’apostes il·legals

Tennis. El tennista barceloní figura entre la desena de detinguts per arreglar partits en competicions estatals i internacionals futures i challenger

El tennista professional català Marc Fornell (Barcelona 1982), que figura entre la desena de detinguts per arreglar partits per guanyar apostes, està considerat el líder d’aquesta “organització criminal”, dedicada a l’elaboració d’apostes il·legals en competicions de tennis estatals i internacionals, de la modalitat futures i challenger. Fornell, molt conegut en el tennis català, és el 438è de l’ATP.

Així ho exposa el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, davant el que ahir va ser conduït Fornell i altres set arrestats per aquests objectius, en un dels actes que va dictar en l’operació practicada el dilluns per aquests fets. Entre els detinguts figuren també dos armenis, corredors “professionals” d’apostes amb els quals Fornell s’hauria aliat.

A la desena de detinguts, De la Mata investiga per suposada “organització criminal, principalment dedicada a l’estafa, corrupció entre particulars en l’àmbit de l’esport, organització criminal, usurpació de l’estat civil i blanqueig de capitals”

Segons l’auto, “l’organització actua com si d’una empresa es tractés” i el nucli està format per tennistes, familiars, intermediaris, inversors i “que gent que cedeix identitats”. En una primera fase de l’activitat delictiva, Fornell, amb la cooperació necessària dels seus gestors de comptes també detinguts, Adrian B.M. i Miquel C. o Albert C, suposadament feien apostes en esdeveniments en els quals jugava o jugaven altres tennistes als quals ell podia influir i, per fer les apostes, utilitzaven com a usuaris a persones del seu entorn familiar o d’amistats. En una segona fase, al sentir-se vigilat, va començar a relacionar-se amb els dos citats organitzadors armenis, “passant a ser intermediaris amb altres tennistes per incitar-los a alterar el resultat dels seus partits a canvi d’una compensació econòmica”. Existeixen indicis de que de la quantitat acordada per un mínim, els jugadors implicats també perceben part del benefici obtingut amb les apostes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)