Natació

Erika Villaécija es retira

Natació. La nedadora barcelonina deixa l’esport d’elit després de 16 anys perquè les seves prioritats “han canviat”

Erika Villaécija ha anunciat aquest migdia que deixa la natació després de 16 anys en actiu. La barcelonina dirà adéu a finals d’any, després dels campionats d’Espanya que es celebraran entre el 15 i el 18 de novembre.

Villaécija ho ha anunciat en un acte al Museu Colet de Barcelona, on ha explicat que diu adéu perquè ja no troba la motivació. “M’ha costat molt deixar-ho però m’he omplert d’il·lusions diferents (en el món laboral) i he vist que no tenia el temps necessari per entrenar i fer-ho bé, perquè sóc molt exigent. Les meves prioritats han canviat”, ha dit la nedadora, que ha acumulat 18 medalles en competicions internacionals i ha participat en quatre Jocs Olímpics (Atenes, Pequín, Londres –on va ser la primera nedadora que va competir en proves de piscina i d’aigües obertes– i Río).

Villaécija, de 34 anys, assegura que “la natació per a mi ho és tot i he arribat més lluny del que mai hagués imaginat” i ha admès que marxa amb “l’espina clavada” de no haver aconseguit una medalla olímpica. A l’acte, però, sí que ha lluit la medalla d’or que va guanyar en els mundials de piscina curta de dubai l’any 2010, en què es va imposar a Mireia Belmonte. “És el meu talismà perquè va arribar després de plantejar-me deixara natació i em porta sort”, ha confessat Villaécija. La barcelonina considera que totes les medalles “tenen el seu esforç” i es queda amb el què li ha ensenyat la natació: “M’ha fet com sóc ara i només espero que la natació em recordi com el què sóc: Erika Villaécija.” La nedadora ha recordat, emocionada, ha estat acompanyada per amics i familiars, i representants dels quatre clubs en què ha estat: Horta, Hospitalet, Sant Andreu y Sabadell, i ha agraït l’ajuda a Joan Fortuny, el tècnic que l’ha dut al més alt i a qui considera “un segon pare”.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha assegurat que Villaécija és “un referent com a esportista d’elit de Catalunya, que ha excel·lit a l’alt nivell”, i ha assegurat que proposarà al govern català que la nedadora pugui rebre la Creu de Sant Jordi. Per la seva banda, el president de la federació catalana de natació, Enric Bertán, ha destacat que Villaécija es retira convertida en “una de les esportistes més grans” del país.

Erika Villaécija seguirà lligada a la natació com a entrenadora dels benjamins del CN Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)