Waterpolo

L’Espanya-Israel es trasllada a Barcelona

Waterpolo. El CN Molins de Rei rebutja acollir el partit després de que diversos col·lectius convoquessin protestes a les instal·lacions. El partit es jugarà demà a la piscina Sant Jordi de Barcelona

Molins de Rei no acollirà el partit que havia d’enfrontar demà al vespre les seleccions femenines d’Espanya i Israel, corresponent a la segona jornada de la lliga mundial de waterpolo, que es disputarà finalment a la piscina Sant Jordi de Barcelona. El CN Molins de Rei ha anunciat que “per motius de logística i seguretat” renunciava a acollir el matx després que diversos col·lectius, com BDS Catalunya –un grup de suport a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions contra Israel– haguessin convocat accions de boicot al matx per la presència de la selecció israeliana.

A més, la CUP també havia fet un comunicat oposant-se a la celebració del matx entre dos estats “que vulneren els drets humans” i fent una crida perquè ningú assistís al partit. Segons els cupaires, “ja fa anys que Israel utilitza l’esport per netejar la seva imatge internacional mentre segueix el genocidi sobre la població Palestina”. El govern municipal de Molins de Rei (format per PdCat, CUP i ERC) ja havia anuciat que cap dels seus regidors assistiria al dinar institucional ni al partit, tot i que Junts per Molins-PdCat, expressa en un comunicat el seu suport al CN Molins de Rei i lamenta que “per raons que no tenen res a veure amb l’esport, com és la seguretat, s’hagi canviat la ubicació del partit” assegurant que el canvi d’ubicació “s’ha perdut una bona ocasió per situar Molins de Rei en el circuit mundial de waterpolo femení”.

Cal recordar que l’ajuntament de Molins de Rei va aprovar l’any 2013 una moció de la CUP de suport a la campanya de boicot, desinversions i sancions a Israel, amb motiu del 65è aniversari de la Nakba palestina. Amb aquesta moció, el consistori es compromet a no establir cap conveni ni tracte comercial, acadèmic, cultural, polític o esportiu amb les institucions, empreses o organitzacions israelianes fins que l’estat espanyol reconegui el dret a l’autodeterminació del pobles palestí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)