Natació

La dolorosa sortida de Sarai Gascón del CN Terrassa

Natació. El club egarenc va anunciar la setmana passada que no renovaria el contracte de la nedadora, que assegura que no ha estat tractada amb igualtat pel fet de ser discapacitada

El missatge que Sarai Gascón manté clavat al capdamunt del seu compte de Twitter des de divendres passat parla ben clar de la decepció de la nedadora paralímpica, que l’estiu passat va guanyar tres ors i una plata en l’europeu de Dublín, després que el CN Terrassa anunciés que no li renovaria el contracte, que finalitza el dia 1 de desembre. “Al·lucinant! Em treu del club la junta directiva, mentre negociava el contracte d’aquesta temporada… I m’assabento per la premsa! El que sempre he demanat és respecte i que ens tractin a tots igual, amb discapacitat o sense. Per haver reivindicat aquest dret em fan fora”, lamenta la terrassenca en una piulada que es pot llegir des de fa cinc dies.

Avui, la ferida continua sagnant: mentre Gascón prepara un comunicat, que farà public la setmana vinent, el club es manté en el que va emetre el 2 de novembre, en el qual justifica la decisió de no seguir comptant amb la campiona paralímpica al·legant, entre altres motius, que la seva actitud durant la darrera temporada “ha generat controvèrsia” i ha provocat “grans dificultats” en la seva relació amb els tècnics de natació del club. Segons el CN Terrassa, Sarai Gascón ha estat conflictiva també en l’àmbit institucional “intern i extern”, “amb tots aquells que no han pogut compartir puntualment la seva visió personal” i amb “el respecte que es mereixen les decisions que puguin prendre jurats amb relació al reconeixement públic de resultats esportius”. El club recorda, d’altra banda, que Gascón va ser l’única nedadora que l’any 2016 va gaudir d’un contracte professional, mentre que la resta van haver d’esperar fins al curs 2017/18, i assegura que fa uns mesos va acordar “un annex de millores econòmiques importants, que suposava incrementar considerablement els seus guanys d’acord amb els mèrits esportius”.

Molt dolguda per com ha anat tot plegat, Sarai Gascón no farà declaracions fins a la setmana vinent, quan publiqui la seva versió dels fets. La nedadora considera que el CN Terrassa ha perjudicat la seva imatge de manera premeditada i que menteix en el seu comunicat. Puntualitza que treballa fora de les instal·lacions de l’entitat, i amb un entrenador personal –Miguel Vázquez–, tal com fan altres nedadors del Terrassa, i assegura que va deixar de confiar en l’entrenador que li va ser assignat –Eugeni López–, quan, en la primera reunió que van mantenir, li va dir que no podia ser reconeguda de la mateixa manera que els seus companys no discapacitats.

Quant a l’annex que havia de millorar el seu contracte, Gascón lamenta que estigués supeditat a una medalla d’or en l’europeu, una circumstància que no passa amb la resta de nedadors del club. De fet, considera, per damunt de tot, que ha estat discriminada i, per això, subratlla que l’única cosa que ha demanat durant l’últim any al CN Terrassa és igualtat. La medallista paralímpica no vol que aquest assumpte acabi als tribunals, però assegura que disposa de documentació per demostrar el que diu.

EL CLUB

Creu que l’actitud de Gascón durant l’últim any ha dificultat les relacions

LA NEDADORA

Considera que el CN Terrassa ha perjudicat la seva imatge de manera premeditada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)