Natació

L’últim vol per a Hangzhou passa per Barcelona

Natació. El campionat d’Espanya d’hivern, que es disputa de dijous a diumenge al CN Barcelona, serà l’última oportunitat per segellar les marques mínimes per al mundial en piscina de 25 metres

Les instal·lacions del CN Barcelona seran per segona temporada consecutiva l’escenari d’un campionat d’Espanya d’hivern, en piscina de 25 metres, carregat d’al·licients. Des de dijous i fins diumenge es viuran quatre jornades d’una competició molt intensa i que ha d’acabar de definir la selecció per al mundial de Hangzhou (Xina), que es disputarà de l’11 al 16 de desembre.

Per al restringit grup de nedadors que ja s’han guanyat el bitllet mundialista suposarà l’últim test per calibrar el seu estat de forma tres setmanes abans de la gran cita. Entre les escollides, destaca Jessica Vall (CN Sant Andreu), que ahir va ser en l’acte de presentació al CN Barcelona. “L’objectiu que busquem en aquest campionat és disputar quatre dies de ritme de competició intensos, de la màxima qualitat possible, i nedar el màxim nombre de vegades. Aquest campionat també em fa una il·lusió especial perquè s’hi neden els relleus del club. No faré el de crol perquè no soc de les quatre millors, però sí que nedaré el d’estils”, va assegurar. “Ha estat una temporada diferent perquè vam tenir dues competicions importants molt d’hora, com van ser la copa del món d’Eindhoven i la de Budapest, i ara ens trobem en una època de molta càrrega de volum. Barcelona suposarà l’última parada abans del mundial”, va sentenciar la subcampiona europea de 200 m braça a Glasgow. L’altre medallista a la ciutat escocesa és el mallorquí Joan Lluís Pons (CN Sant Andreu), que també nedarà a Barcelona i també té la plaça assegurada per al mundial de Hangzhou. “El fet d’estar seleccionat farà que pugui competir més tranquil, però en cap cas arribem amb un pic de forma. Aquí buscarem més intensitat i no participaré en alguna de les meves proves, sinó en altres que em fan il·lusió de nedar. Vinc de tapat i penso que ho puc fer bé”, assegura el nedador de Sóller, que després de quatre temporades al CAR de Sant Cugat a les ordres de José Antonio del Castillo inicia una nova etapa al CN Sant Andreu, sota el control de Jordi Jou. La llista inicial de seleccionats la completen: Mireia Belmonte (UCAM), Marina García i Cati Corró, del CN Sabadell, i Jimena Pérez (Gredos San Diego).

El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, confia que la llista de mundialistes s’ampliï a Barcelona i destaca que el format de la competició, molt àgil i ràpid, la converteix en un campionat “molt atractiu”. Bertrán també va recordar que en la jornada de cloenda s’homenatjarà Erika Villaécija, que aquesta temporada deixa la competició després de setze anys al màxim nivell. El president del CN Barcelona, Bernat Antràs, va manifestar la seva alegria d’organitzar per segona temporada consecutiva aquest campionat que “reuneix tant talent i amb nedadors que suposen un exemple extraordinari”.

LES FRASES

L’objectiu que busquem és disputar quatre dies de ritme de competició intensos
Jessica Vall
nedadora del cn sant andreu
Buscarem més intensitat i em fa il·lusió nedar algunes proves que no són les meves
Joan Lluís Pons
nedador del cn sant andreu

Mireia Belmonte, més que dubte

Tot i que encara no ho ha fet oficial, la badalonina Mireia Belmonte difícilment competirà en el campionat d’Espanya. Diumenge se la va poder veure en actes promocionals de la Cursa de la Dona a Barcelona acompanyada per una crossa, sembla que per un problema al turmell. En aquest cas, s’haurà de veure l’abast real de la lesió i si també posa en dubte la seva participació en el pròxim mundial de Hangzhou, on estava inscrita en cinc proves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)