Rugbi

El Barça espera una nova pròrroga per a l’homologació de la Teixonera

Rugbi. La instal·lació continua sense complir la normativa que exigeix la federació, que podria prohibir que s’hi disputessin partits de divisió d’honor

La manca d’una instal·lació on es puguin disputar partits de rugbi de divisió d’honor a la ciutat de Barcelona apressa cada vegada més el Barça. El camp de la Teixonera, on habitualment juga els seus partits, continua sense complir la normativa imposada per la International World Rugby per ser homologat i, des del mes de setembre, es troba fora de la pròrroga que va atorgar la federació espanyola (FER) per a la seva adequació. “Estem valorant què podem fer, no ho hem decidit encara. De moment, els permetem jugar allà, però ja els hem enviat uns quants correus advertint-los de la situació”, explica a aquest diari una font de l’organisme estatal. D’entre les normes que incompleix aquesta instal·lació, que depèn de l’Ajuntament, la que més preocupa la federació espanyola és la que fa referència a la seguretat dels esportistes. I és que a les zones més pròximes a les línies laterals del terreny de joc de la Teixonera hi ha elements perillosos per a la integritat dels jugadors. “Estem disposats a ser flexibles sobre les dimensions del terreny de joc, l’entorn i la qualitat de la gespa, però no en això”, sentencien des de la federació.

La situació ha empès el Barça a convocar una reunió, que podria tenir lloc la setmana vinent, entre representants de l’Ajuntament de Barcelona, de la Federació Espanyola de Rugbi, de la federació catalana i dels clubs de divisió d’honor. Els responsables d’aquesta secció no professional de l’entitat blaugrana esperen aconseguir una nova pròrroga o, fins i tot, una amnistia per part de la federació, i el compromís de trobar una solució definitiva per part del consistori barceloní, que podria ser l’adequació de la Teixonera o bé un canvi d’escenari definitiu.

Mentrestant, el Barça de Sergi Guerrero ha disputat en tres instal·lacions diferents –la Teixonera, la Foixarda i la Mar Bella– els quatre partits que ha jugat com a local en els dos primers mesos de lliga. El pròxim, contra el Cisneros, el jugarà l’1 de desembre a la Teixonera. Si la federació espanyola ho permet...

LA FER

La federació espanyola valora seriosament el tema, però no ha pres cap decisió

EL BARÇA

El club blaugrana ha convocat la FER a una reunió amb l’Ajuntament la setmana vinent

TRES CAMPS

El Barça ha jugat a la Teixonera, la Mar Bella i la Foixarda aquest curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)