Esports de muntanya

Gamito s’imposa a l’Himàlaia

Curses de muntanya. Va certificar la victòria final de l’Everest Trail Race amb cinc triomfs d’etapa i és el primer occidental que guanya la prova amb corredors nepalesos en competició

Jordi Gamito va aconseguir la victòria a l’Everest Trail Race, a l’Himàlaia, després de sis etapes i 160 km de recorregut i 29.000 m de desnivell acumulat. El de Platja d’Aro és el primer corredor occidental que guanya aquesta prova amb corredors nepalesos en competició. El seu temps total va ser de 21h43:45. Gamito tanca de manera brillant una temporada en la qual també ha aconseguit la tercera posició en l’Ultra Trail del Mont Blanc, la cursa de muntanya més important del món.

Gamito va sortir en la sisena i última etapa després de cinc victòries parcials i amb un marge de més dues hores com a líder de la classificació general. El corredor es va prendre la jornada amb tranquil·litat per no comprometre la victòria i va entrar a la meta acompanyat de la seva companya d’equip (The Elements) Manu Vilaseca, que va acabar segona de la categoria femenina (27h14:05), només superada per la nepalesa Purnimaya Rai (26h08:47).

El madrileny Sergio Arias va acabar en la segona posició. El català Joan Soler es va defensar dels atacs del nepalès Pasang Sherpa i es va assegurar el tercer lloc del podi amb la victòria d’etapa, que va tenir el final a Lukla després de 30 km de recorregut.