Ciclisme

L’UCI inclou la baixa per maternitat

Ciclisme. Les professionals podran cobrar per primer cop el cent per cent del sou quan quedin embarassades i tindran un nou salari mínim

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha decidit incloure per primer cop en els equips femenins professionals una clàusula de baixa maternitat en els contractes de les ciclistes que permetrà que puguin agafar tres mesos de baixa cobrant el cent per cent del sou seguit de cinc mesos addicionals amb la meitat. La nova reglamentació s’aplicarà a partir de la temporada vinent.

A partir del 2020 les ciclistes també hauran de tenir en els seus contractes assegurances de salut i de maternitat i a partir del 2022 s’hi haurà d’incloure un pla de pensions. Els salaris mínims per a les ciclistes professionals seran de 15.000 euros per temporada i 24.000 –treballadores autònomes– i la UCI treballa perquè les condicions s’igualin a la dels equips masculins –30.000 euros de salari mínim–el 2023, quan, teòricament, ja hi hauria d’haver una quinzena d’equips femenins de la màxima categoria, similar a l’UCI World Tour.

Un altre dels objectius és que els grans equips internacionals, com ha fet el Movistar, tinguin tots un equip femení a banda del masculí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)