Möller capgira el guió

L’aportació del porter danès, amb deu aturades en la segona meitat, resulta determinant després d’una primera part equilibrada (16-15)

El Barça reforça el lideratge després de les dues victòries contra el Vardar

barça lassa 34 hc vardar 26

BARÇA LASSA:Gonzalo; (Kevin Möller (del 28’ al 60’); Aleix (3), Mem (2), Pálmarsson (1), Fàbregas (2), Mortensen (9,1 p.), Petrus –set inicial–; Andersson (2), Tomás (3), Sorhaindo (3), Ariño (3), Entrerríos, Duarte (4), Dolenec (1) i Syprzak (1).HC VARDAR:Milosavljev (Ghedbane, del 55’ al 60’); Shishkarev (1), Kristopans (1) Stoilov (2), Skube (2), Borozan (3), Dibirov (2) –set inicial–; Karacic (2’), Dissinger (4), Kalarash, Cupic (5,3 p.) i Kiselev (4).PARCIALS:2-2, 4-4, 8-7, 11-9, 12-13, 16-15; 21-16, 24-17, 27-18, 29-21, 33-24 i 34-26.ÀRBITRES:Sondors i Licis. Exclusions: Mem (1’), Petrus (20’ i 35’), Tomàs (25’) i Fàbregas (42’), per part del Barça; i Kristopans (9’), Stoilov (12’), Dissinger (28’), Kalarash (34’ i 49’), Dibirov (48’) i Kisselev (54’), per part del Vardar.COMENTARI:Abans de començar el partit, es va fer un reconeixement a Stas Skube, que va demostrar la seva esportivitat en el partit de diumenge passat quan, després d’una entrada de DikaMem, va indicar als àrbitres que l’acció no era mereixedora d’una exclusió de dos minuts.PÚBLIC:3.864 espectadors.

El Barça Lassa va refermar el seu lideratge del grup en la lliga de campions amb la segona victòria consecutiva contra el Vardar. Després d’una primera meitat equilibrada (16-15), el porter danès Kevin Möller va exercir de factor desequilibrant en un segon temps de total domini blaugrana. El gegant escandinau (2,00 m) va abaixar la persiana a l’inici de la segona part i va impulsar els contraatacs dels seus companys, que amb un parcial de 8-1 (24-16) van encarrilar la setena victòria consecutiva en la competició. L’equip macedoni va resistir la tempesta com va poder, però ja no va tenir capacitat de reacció i va acabar abaixant els braços davant l’evidència.

Amb la lliçó ben apresa del duel de Skopje, el Vardar no es va deixar sorprendre per una sortida en tromba del Barça. Ben al contrari: l’exclusió de Dika Mem tot just en el primer minut i les canonades de Borozan van provocar un primer parcial de 4-6 en poc més de 10 minuts de joc. A partir d’aquí, es va entrar en una fase de diferents alternatives. El conjunt macedoni intentava alentir el ritme de joc i el Barça corria quan podia (11-9). Les exclusions i les aturades de Dejan Milovsavljev impedien que l’equip blaugrana pogués obrir forat en el resultat. El Vardar resistia en l’intercanvi de cops (13-14) i Xavi Pascual es va veure forçat a demanar temps mort. Va canviar l’inquilí de la porteria –Kevin Möller va entrar per un gairebé inèdit Gonzalo Pérez de Vargas– i, si més no, el Barça va poder marxar al descans amb una mínima victòria parcial (16-15) després d’un gol de Mem en l’últim instant. L’equip blaugrana havia mostrat algunes llacunes defensives, mentre que en atac l’aportació era totalment coral i fins a onze jugadors havien aconseguit marcar almenys un gol.

En la segona meitat, es va capgirar el guió del partit. L’aportació de Möller va ser determinant, i els dos extrems titulars de l’equip, Casper Mortensen i Aleix Gómez, en van sortir molt beneficiats. Möller ja va tenir un paper crucial en la conquesta de la Super Globe, però ahir, amb deu aturades en la segona part, més una al final de la primera, es va reivindicar amb una actuació per emmarcar al Palau Blaugrana de les grans ocasions. A cada aturada del gegant danès, a cada recuperació de pilota –la defensa també va estar molt més ajustada–, els extrems sortien com esperitats cap a la porteria rival, i en un tres i no res el Barça ja dominava el partit per vuit gols de diferència (28-16). El lateral portuguès Gilberto Duarte, que ahir va aprofitar perfectament els minuts de joc per la baixa de Tim N’Guessan –amb molèsties musculars, va ser el jugador descartat per precaució–, també va contribuir a l’estrebada blaugrana. El letó Kristopans va posar fi als gairebé 9 minuts de sequera macedònia, però el descosit ja estava fet. Pálmarsson, que va ser escollit el jugador més valuós del partit, va assistir amb mestria Fàbregas en la segona línia, i la magnífica connexió danesa, entre Möller i Mortensen, va ampliar la diferència fins als deu gols (28-18). El tècnic del Vardar, Roberto García Parrondo, va intentar aturar la sagnia amb una defensa 5-1, amb Dibirov com a jugador més avançat, i si més no va impedir que el festival blaugrana anés a més. Amb el partit decidit, Pascual va poder donar minuts de joc a tots els components de la plantilla i el Barça va poder gaudir dels últims amb tota la tranquil·litat del món. L’equip blaugrana juga dimarts contra l’Ademar i dissabte vinent coronarà el Tormalet del mes de novembre en un altre partit de màxima exigència a la pista del Kielce de Talant Duixebàev.

LES FRASES

L’afició del Palau Blaugrana ens ha ajudat molt, sobretot en els moments complicats de la primera meitat
Möller ja va ser determinant en la Super Globe i es mereixia un partit així al Palau, perquè és molt treballador
Ens hem sabut adaptar a les circumstàncies i l’equip es mereix més que un 10
Xavi Pascual
entrenador del barça lassa
A tothom li agrada jugar partits com aquest, però la defensa també m’ha ajudat molt