Tennis

El líder de la nova generació

Tennis. Alexander Zverev aixeca amb força la veu amb 21 anys guanyant la copa Masters en un esport dominat pels veterans Djokovic, Nadal i Federer i es reivindica com un futur número 1

En un esport en què encara manen els veterans, el títol d’Alexander Zverev (Hamburg, 1997) en la copa Masters deixa que corri aire fresc i consagra el jove alemany. Fa temps que conviu amb l’elit però encara no havia assolit un èxit tan sonat, tot i que atresora tres Masters 1.000 i deu títols, quatre enguany. Tanca el curs amb 58 victòries –més que ningú– i 19 derrotes.

Amb un revés a dues mans fabulós que va esterilitzar el de Djokovic en la final i amb un servei de quirats (1,98 m), només li calia foguejar-se i centrar-se, tot i que tampoc no li ha faltat algun episodi convuls. Juan Carlos Ferrero en va quedar d’ell fins al capdamunt quan li va fer de tècnic per la seva irresponsabilitat. El va acusar d’impuntual i es van tirar els plats pel cap, tot i que, segons sembla, van fer les paus en l’eliminatòria de copa Davis Espanya-Alemanya.

A Londres, el teutó –quart de l’ATP, rere Djokovic, Nadal i Federer–ha estat tan assossegat com el seu nou tècnic, Ivan Lendl, que no movia ni una cella a la graderia. No ha perdut temps en lamentacions que altres cops l’han destorbat i ha exhibit el seu caràcter guanyador que l’ha fet progressar des de ben jovenet. El 2013 va perdre la final de Roland Garros júnior i el 2014 va aixecar l’obert d’Austràlia. El 2014 va meravellar arribant a la semifinal de l’ATP 500 d’Hamburg. El 2015 va ser top 100, el 2016 ja era top 20 i va guanyar el primer títol a Sant Petersburg. I el 2017 va guanyar el Masters 1.000 de Roma derrotant Djokovic en la final i va accedir al top 10.

El gran fitxatge

L’alemany va incorporar l’exfigura txeca ara nacionalitzat nord-americà Ivan Lendl l’agost passat per complementar la feina del seu pare. Perquè l’ajudés a fer un salt qualitatiu en els grans tornejos. Els quarts del darrer Roland Garros que va perdre contra Dominic Thiem havien estat el seu millor resultat i no complia ni de bon tros expectatives en els majors. L’escocès Andy Murray, ara lesionat, va conquerir tres Grand Slams, dos ors olímpics, la copa Masters 2016 i va ser número 1 amb Lendl al costat. Abans havia perdut quatre finals d’altra graduació i duia la motxilla de perdedor. Un canvi que remarca els dots d’estratega de l’extennista, que ja va destacar en aquesta faceta de jugador. “Em va dir que fos més agressiu i que colpegés abans la pilota que en el partit que hi vaig perdre de la fase de grups”, va explicar Zverev, que només tres mesos després d’incorporar-lo ha captivat derrotant Federer i Djokovic i apunta cap al número u.

JÚNIOR AMB FUSTA

El 2013 va perdre la final de Roland Garros júnior i el 2014 va guanyar l’obert d’Austràlia

PROFETA A CASA

El 2014 va meravellar el món arribant a la semifinal de l’ATP 500 d’Hamburg

PRIMER ÈXIT

El 2015 va ser top 100, el 2016 ja era top 20 i va guanyar el seu primer títol

L’EFECTE LENDL

“Ivan em va dir que en la final fos més agressiu i que colpegés abans la pilota”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)