Futbol sala

Un impuls insaciable

Els brasilers Ferrão i Ximbinha són els referents ofensius del Barça i l’Industrias Santa Coloma amb 12 i 9 dianes

Els dos pivots s’enfrontaran en el derbi de demà entre dos dels conjunts més golejadors de la lliga

Dídac Plana i Miquel Feixas, porters del Barça Lassa i de l’Industrias Santa Coloma respectivament, assumien ahir, en una trobada al Palau Blaugrana, que demà tindran feina. Tots dos tenen molts números de defensar la porteria del seu equip en el segon derbi de la lliga després de la final de la copa Catalunya que van guanyar els blaugrana el mes de setembre. Davant seu hi haurà pólvora a dojo en un duel entre dos equips molt en forma i que destaquen per les seves xifres anotadores: el Barça és l’equip més golejador de la lliga, amb 51 gols, i l’Industrias és el quart conjunt que veu més porteria (39). Gran part de culpa d’aquests registres la tenen Ferrão, pitxitxi amb 12 gols, i Ximbinha, que n’ha marcat 9. “Per què no igualar-lo en el derbi al Palau, no?”, fa broma el colomenc. “Ara seriosament: sempre penso primer en la victòria de l’equip. Si després en marco un, dos, tres o quatre... benvinguts siguin”, afegeix Geverson Chaves, més conegut com Ximbinha. Tots dos tenen el gol en el seu modus vivendi. Fan d’una pulsió insaciable l’element vertebrador del seu joc.

Perfils desiguals

“Ferrão i jo som dos pivots diferents. Ell és més estàtic, mentre que a mi m’agrada participar més de la jugada i baixar a rebre. Ser part de la construcció”, comenta. Fa poc més d’un any que va arribar a Santa Coloma després d’una experiència de quatre anys en el Nagoia Oceans del Japó, i està vivint el seu moment més dolç. Explica meravelles del país nipó i de la seva gent. “És una etapa molt bonica de la meva vida, però estic satisfet de la decisió que vaig prendre. Volia tornar i jugar en una lliga competitiva com aquesta. Em va costar, però crec que ara estic en un bon moment de forma”, explica Ximbinha, que, tot i els seus 28 anys, es veu com un veterà en una plantilla que té una mitjana d’edat de poc més de 20. “Són gairebé tots molt joves però estan posant la cara en cada partit i això és digne d’elogiar”, comenta. Assegura que és un competidor i que en els partidets dels entraments –els peladao– s’ha enganxat més d’una vegada amb tècnics i companys de vestidor. “Si no em coneixes i em veus a la pista, sembla que sigui un malcarat però intento fer-ho tot per millorar”, analitza. “M’equiparo amb Cristiano Ronaldo amb una cosa: si no s’esprem al màxim en cada entrenament no estaria on està. Hi ha jugadors que viuen de les seves virtuts sense gairebé entrenar-se, però jo, com Cristiano, necessito treballar cada dia per estar on estic”, assumeix el pivot brasiler de l’Industrias.

Ferrão, en ratxa

A l’altra banda de la pista, la gran amenaça per als colomencs serà el pitxitxi de la competició estatal, amb 12 dianes. En els darrers sis partits, entre la lliga i la Champions, no ha fallat en la seva cita amb el gol i n’ha marcat vuit. “Un equip que vol tots els títols necessita un gran porter i un gran pivot. Nosaltres tenim els millors del món”, va dir Andreu Plaza, el seu tècnic. “Vaig entrenar amb Ferrão durant dos anys i quan ja sabia que marxava de Santa Coloma el vaig estudiar. Conec els seus moviments i estic avisat”, comenta Miquel Feixas. El porter colomenc intentarà controlar demà els impulsos insaciables de Ferrão mentre Dídac farà el mateix amb Ximbinha en un derbi en què es preveu que el gol sigui protagonista.

LES FRASES

Ferrão és més estàtic i jo, més mòbil. M’agradada participar de la construcció
Ximbinha
jugador de l’industrias
En un equip que vol títols es necessita tenir un gran porter i un gran pivot. Tenim els millors
Andreu Plaza
entrenador del barça lassa
Quan vaig coincidir amb el Ferrão em vaig fixar en els seus moviments, i estic avisat
Miquel Feixas
porter de l’industrias

El Barça, una víctima predilecta

La primera experiència de Ximbinha en la lliga espanyola va ser amb 19 anys. El Xota el va acollir i ell va respondre durant dues temporades fins que els problemes econòmics dels navarresos el van obligar a fer les maletes. D’aquells dos cursos, XImbinha recorda un duel amb especial il·lusió: “Tinc un partit amb el Barça guardat en un CD. Contra el Barça d’Ari, Igor, Wilde... Vaig marcar dos gols i vam guanyar. Ho recordo molt bé perquè va ser el meu millor partit amb la samarreta del Xota”, considera Ximbinha. En aquella etapa, el pivot brasiler va marcar tres gols al Barça en quatre partits. A més, la temporada passada, el de São Paulo ja va veure porteria en l’empat de la lliga al Palau Blaugrana i també en la final de la copa de Catalunya que colomencs i blaugrana van disputar a Manresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)