Futbol sala

Èpica classificació per a la semifinal de Catalunya sub-20

Futbol sala. Un gol a 43 segons del final de la segona part de la pròrroga classifica els catalans, que se les hauran amb Paraguai

En un final de partit d’infart, la selecció catalana supera la de Sud-àfrica (8-7) i es classifica per a la semifinal del campionat del món sub 20, que disputarà contra el Paraguai a les dues d’aquesta matinada. Un gol del lleidatà Marc Mèlich, 43 segons abans que acabés la segona part de la pròrroga, situa l’equip que entrena Jordi Castejón entre els quatre millors del planeta.

Catalunya ha començat el partit amb força, manant en el joc i en el marcador, amb tres gols en 12 minuts que feien preveure un partit plàcid. Però el desgast físic d’aquests dies, les absències de dos jugadors fonamentals -els sancionats Gibert i Gutiérrez- i dels lesionats Claus, Pans i Hens, li ha fet perdre pistonada i precisió. El cas és que les errades de la selecció han donat vida al combinat sud-africà que, amb tres gols de falta i estratègia quasi consecutius, ha entrat en el partit amb un 4-4 a l’inici de la segona meitat.

Des d’aleshores fins al final del temps reglamentari Catalunya ha controlat el partit i el seu rival ha buscat sorprendre a la contra. Un gol per cada equip ha posat al marcador un 5-5 que ha donat pas a la pròrroga. En el temps extra, la selecció ha colpejat primer amb un gol de De Castro de doble penal (6-5), que ben aviat ha estat neutralitzat amb altre del rival Matthys (6-6). De nou, Catalunya ha agafat la davantera amb una diana oportunista de Sobreroca i, de nou, 30 segons després, Sud-àfrica ha empatat mitjançant Bosch. Amb tan sols un minut per jugar, i amb només un canvi a la banqueta, una canonada de Mèlich ha perforat la porteria sud-africana i ha permès els catalans tocar el cel de Colòmbia.

Paraguai, botxí de l’amfitrió Colòmbia, espera a la semifinal d’aquesta matinada, que es jugarà en l’imponent Coliseo Julio Monsalve Castilla. L’altra semifinal la disputaran el Brasil i l’Argentina.