Futbol sala

Bons resultats a les pistes i divisió als despatxos

Futbol sala. Mentre la selecció sub-20 garanteix un bon futur al futbol sala català, el president de la FCFS reclama la intervenció de la Generalitat per afavorir la fusió amb la FCF

El brillant quart lloc que va aconseguir la selecció catalana sub-20 en el mundial de la seva categoria la setmana passada és una bona prova que a les pistes el futbol sala d’aquest país té un molt bon futur. L’equip que entrena Jordi Castejón, de fet, va confirmar davant les millors seleccions del món, les sud-americanes, el que ja havia anunciat el mes de febrer passat, quan va guanyar el campionat d’Europa. A Colòmbia, on es va celebrar el mundial, l’objectiu dels catalans eren els quarts de final. Arribar a la semifinal va ser, doncs, tot un èxit. “Els nois han ratificat la bona línia que seguien. Tenim una bona fornada de jugadors, molt compromesos amb la selecció. Hi ha bona matèria primera per al futur”, explicava Dani Vives, president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), a aquest diari. De fet, és molt probable que alguns d’aquests joves futbolistes entrin en la convocatòria per al mundial absolut, que es disputarà a l’Argentina, a finals del mes de març del 2019.

A banda d’aquesta cita internacional de primer nivell, l’any que ve la FCFS tindrà com a principal objectiu l’organització del primer mundial masculí de categoria sub-13. Serà al mes de novembre i hi participaran 12 seleccions (cinc d’europees, quatre de sud-americanes i una d’Àsia, Àfrica i Oceania). Ara mateix, l’organisme federatiu català treballa amb la idea que el mundial es jugui entre les demarcacions de Tarragona i Girona. En tot cas, és una altra bona notícia pel que fa a l’àmbit competitiu.

No es pot dir el mateix del que passa als despatxos. Abans de viatjar a Colòmbia, Dani Vives reclamava la fusió amb la Federació Catalana de Futbol (FCF) per resoldre l’anomalia que suposa que un mateix esport, com és el futbol sala, tingui dues federacions a Catalunya. De moment, la proposta de Vives no ha tingut resposta. “En l’altra part no s’han donat per al·ludits. L’única manera de solucionar tot això és que el govern de la Generalitat ens assegui en una taula. Té eines per fer-ho”, assegura el president de la FCFS.

La situació actual no permet que els jugadors que depenen de la FCF –i, per tant, de la FIFA– juguin amb la selecció catalana, que competeix en els tornejos de l’Associació Mundial de Futsal (AMF). Una circumstància que afebleix de manera considerable el potencial de Catalunya. “Estem un pas enrere respecte de les primeres seleccions del món, les sud-americanes. Si poguéssim disposar dels jugadors de la FCF que volguessin defensar la selecció catalana estaríem en disposició de lluitar pel mundial”, lamenta Dani Vives.

DANI VIVES

Tenim una bona fornada de jugadors sub-20, molt compromesos amb la selecció. Hi ha bona matèria primera
L’única manera de solucionar l’anomalia de tenir dues federacions per un esport és que la Generalitat ens assegui en una taula
Si poguéssim disposar dels jugadors de la FCF que volguessin defensar la selecció catalana podríem lluitar pel mundial

El català Samuel Serrano va xiular la final

Un àrbitre català, Samuel Serrano, va ser escollit pel Comitè Tècnic d’Àrbitres per xiular la final del mundial sub-20 que es va disputar a Colòmbia la setmana passada, en què Catalunya va acabar en un meritori quart lloc. Acompanyat de l’italià Giuseppe Brunacci, Serrano va merèixer una valoració d’excel·lent. És la primera vegada que un àrbitre català xiula la final d’un mundial. El partit va acabar amb victòria de la selecció del Paraguai contra l’Argentina (3-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)