Més esport

El COI agraeix l’obediència del COE

Olimpisme. Thomas Bach dona per fet que les amenaces a l’esport espanyol han tingut efecte i que el govern de Madrid ja reconeix els drets nacionals dels esportistes de Kosova

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, va assegurar ahir a Tòquio que Espanya no tornarà a posar dificultats als esportistes de Kosova –país no reconegut pel govern de Madrid– per competir a l’Estat amb els seus propis símbols després d’amenaçar el govern i el COE d’enviar una carta a les federacions internacionals recomanant la no concessió de competicions a Espanya.

Malgrat que el ministre d’Afers Estrangers, Josep Borrell, havia insistit que Espanya no canviaria la seva política respecte a la presència d’esportistes kosovars, ahir Bach va deixar clar que l’Estat s’ha compromès a garantir que cap esportista de Kosova tingui problemes per competir amb la bandera del seu país.

“Espanya ha seguit el principi olímpic d’autonomia i de respecte a la no discriminació”, va dir Bach, mentre que el president del COE, Alejandro Blanco, va assegurar que té el compromís del govern espanyol de resoldre el problema definitivament. Bach, en qualsevol cas, va demanar a tots els comitès olímpics reunits a Tòquio –també el de Kosova– que informin si hi a algun “problema amb els visats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)