Més esport

Nominació per a Quim Fontané

Piragüisme. És un dels vuit palistes de 15 disciplines candidats a millor de l’any per la World Paddle Awards

Quim Fontané (1993) va guanyar fa tot just un any el campionat del món de caiac en estil lliure, a San Juan (Argentina). Un títol que posiciona el saltenc com un dels vuit palistes internacionals nominats als World Paddle Awards (WPA), considerats els premis Òscar del piragüsime. Fontané és l’únic palista de l’estat que aspira a millor esportista o equip masculí. Els guanyadors s’escolleixen mitjançant el vot dels acadèmics en un 60 per cent i dels internautes –fins diumenge es pot votar– en el 40 restant. Aquests premis volen reconèixer i unir la diversitat de persones i organitzacions vinculades al piragüisme. Per això inclou més de 15 disciplines i s’hi entreguen set guardons, que van més enllà dels millors palistes per premiar també a entrenadors, mitjans de comunicació o organitzadors d’esdeveniments. El saltenc aspira a ser reconegut com l’esportista o equip que ha contribuït de manera més notable en termes d’excel·lència en el rendiment i l’esportivitat.

L’actual campió del món de V1 a Super Aito, el tahitià Steeve Teihotaata; l’equip d’eslàlom de Eslovàquia; el piragüista de marató portuguès, José Ramlho; el jugador de canoe polo britànic, Jack Playford; el piragüista d’esprint campió del món en 1000m, el portuguès Fernando Pimenta; l’australià Curtis McGrath, campió del món de piragüisme d’esprint en categories KL2 i VL3, i l’australià Cory Hill, considerat un dels millors palistes d’esquí oceànic de la història, són la resta de nominats a la categoria de millor esportista o equip masculí. Els gaunyadors rebran el The Golden Paddle, un símbol que uneix les disciplines de piragüisme tot i la seva diversitat, la pala.

Els Serrasolses

Els World Paddle Awards (WPA) podrien reconèixer també els germans Gerd i Aniol Serrasolses, en la categoria de millor fundació pel seu projecte d’escola itinerant Serrasolses Brothers Program (SBP). Els bescanonins van dur la disciplina a als nens i nenes xilens o indis que tenen aptituds però que no poden accedir a un caiac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)