Més esport

Jordi Alba i Jessica Vall, els més valorats del 2018

22a Festa de l’Esport Català. L’entrega dels guardons serà el 15 de gener en un esdeveniment que també tindrà altres protagonistes com Rubi, Juan Carlos Navarro i el CPA Olot

Jordi Alba i Jessica Vall rebran el proper 15 de gener, durant la cerimònia de la 22a edició de la Festa de l’Esport Català al CaixaForum de Barcelona, el premi al millor esportista masculí i femení, respectivament, del 2018. Així ho han determinat les votacions del jurat, format per representats de diverses administracions, de patrocinadors, de mitjans de comunicació i de referents esportius com Gemma Mengual i Natàlia Via Dufresne, que es van reunir ahir a l’Antiga Fàbrica Damm. Els guardons, organitzats per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport, també han reconegut altres esportistes, tècnics i clubs catalans pels èxits assolits durant aquest any.

Jordi Alba no és pas el primer futbolista del Barça que obté la distinció de millor esportista català de l’any. L’han precedit Xavi Hernández (2009), Carles Puyol (2010), Víctor Valdés (2011) i Gerard Piqué (2015). El lateral de l’Hospitalet n’agafa el testimoni, impulsat per la consecució durant el passat curs del títol de lliga i de copa, així com pel seu paper destacat dins l’engranatge de l’equip blaugrana.

També és brillant el palmarès de Jessica Vall, ampliat aquest 2018 amb la medalla de plata en els 200 metres braça del campionat d’Europa de Glasgow. L’estiu passat, també va destacar en els Jocs del Mediterrani en obtenir dos ors (100 i 200 metres braça) i un bronze (50 metres braça).

Altres noms també sobresurten entre els guardonats d’aquesta edició de la Festa de l’Esport Català. És el cas del de Joan Francesc Ferrer, Rubi, escollit millor entrenador del 2018 després d’haver comandat l’Osca a un històric ascens a primera divisió i realitzar un inici de curs força satisfactori ja a la banqueta de l’Espanyol. Pel que fa a Juan Carlos Navarro, que s’ha retirat aquest any, rep el premi d’esportista llegendari, avalat per vint temporades com un referent del Barça de Bàsquet i amb 23 grans títols assolits. El jurat també ha reconegut Mari Pau Corominas atorgant-li el premi a l’Esperit Esportiu coincidint amb el 50è aniversari de la seva participació en els Jocs de Mèxic 68, on va ser la primera esportista de la delegació espanyola a disputar una final olímpica. Per commemorar-ho, aquest any ha creuat l’estret de Gibraltar en una iniciativa solidària en favor de ProActiva Open Arms.

Pel que a la campiona del món júnior de curses de muntanya, Clàudia Sabata, així com el campió del món sub-23 en la modalitat de doble escull lleuger, Manel Balastegui, han merescut el guardó d’esportistes catalans amb major projecció.

I pel que fa al millor equip, el CPA Olot ha estat el més valorat pel jurat, empès pel seu títol europeu i mundial en la categoria de grup xous grans de patinatge artístic.

HISTORIAL

Alba és el cinquè futbolista blaugrana que rep aquesta distinció
Al millor esportista
JORDI ALBA
Futbol
A la millor esportista
JESSICA VALL
Natació Esperit esportiu
MARI PAU COROMINAS
Natació
Llegendari
JUAN CARLOS NAVARRO
Bàsquet
Al millor entrenador
JOAN FRANCESC FERRER ‘RUBI’
Futbol
Al millor equip
CPA OLOT
Patinatge artístic
Projecció femenina
CLÀUDIA SABATA
Curses de muntanya
Projecció masculina
MANEL BALASTEGUI
Rem Gestió federativa
Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals
Als clubs centenaris
CN REUS PLOMS CE IVARS D’URGELL CF BARBENS VILAFAN CF CF ORGANYÀ CD ALCANAR CF JUNEDA PONTENC CE
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)