L’Atlètic Barceloneta surt victoriós de Budapest

Waterpolo. L’equip mariner resisteix l’embranzida del Ferencváros amb un gran treball defensiu i encadena el seu quart triomf en quatre jornades de la lliga de campions

FERENCVÁROS 8 BARCELONETA 9

FERENCVÁROS TELEKOM BUDAPEST:Gardonyi; Sedlmayer, Kallau (1), Pohl, Vamos (1), Mezei, Nemet, Jaksic, Younger (3), Varga (1), Jansik, Mitrovic (2) i Vogel.CN ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo; Famera (3), Granados, Munárriz (1), Vrlic, Larumbe, Prieto, Fernández (1), Tahull (3), Perrone, Mallarach, Bustos (1) i Linares.PARCIALS:2-2, 1-3, 4-2 i 1-2.ÀRBITRES:Achladiotis i Radicevic

L’Atlètic Barceloneta continua intractable en la lliga de campions i ahir va aconseguir a la piscina del Ferencváros la quarta victòria consecutiva, la tercera lluny de casa. L’equip mariner va superar amb nota el primer gran repte europeu del curs. El balanç defensiu i la inspiració de Dani López Pinedo sota els pals van ser clau en els moments de màxima pressió local, quan el campió hongarès havia empatat el duel a set al final del tercer quart. Dos mesos després d’haver-se iniciat la competició, el 19 de desembre, l’Atlètic Barceloneta tornarà a jugar a la piscina de Sant Sebastià i ho farà per defensar el lideratge contra el Pro Recco, que ahir tampoc va fallar contra l’Steaua de Bucarest (19-7).

La posada en escena va ser del Ferencváros, que va aprofitar les dues primeres jugades de superioritat. Roger Tahull, des de la boia, va restablir l’equilibri amb dos gols consecutius. L’equip mariner treballava bé en defensa, tant en igualtat numèrica com en les inferioritats, Felipe Perrone repartia joc i quan podia sortia al contraatac. En una d’aquestes accions Álex Bustos va avançar el seu equip, després d’una transició ràpida. El Barceloneta va començar a veure porteria amb més claredat i Fran Fernández, en superioritat, i Martin Famera, des de l’extrem, van ampliar l’avantatge fins a tres gols (2-5). L’australià Aaron Younger va posar fi a gairebé 13 minuts de sequera local i una fuetada de Vamos, ja al tercer quart, va ajustar la diferència. El Barceloneta, amb Tahull i Famera com a jugadors més inspirats, no es va descompondre, però el campió hongarès encara no havia dit la seva última paraula i amb tres minuts pletòrics va igualar el duel abans d’entrar en l’últim quart. L’equip de Chus Martín va capejar el temporal com va poder i després d’una fase de diverses imprecisions per totes dues bandes va aparèixer Alberto Munárriz. El jugador navarrès va fer un gol per tot l’escaire i tot seguit va recuperar una pilota en defensa. Famera, amb un gol de contraatac, va segellar una victòria de prestigi. Stefan Mitrovic va signar el resultat final i ja no hi va haver temps per a més.

LES REACCIONS

El Ferencváros té jugadors de molta qualitat, però el meu equip ha jugat a un gran nivell, especialment en defensa
Aquesta victòria és molt important per a nosaltres amb vista al partit de casa contra el Pro Recco