Futbol sala

Radiografia d’un alarit

Futbol sala. La celebració del 3-3 de Dyego en l’últim instant de la darrera visita de l’Inter al Palau encara ressona al feu blaugrana, que avui (20 h) viurà una nova edició del duel entre el Barça i els madrilenys

“No sé si és el moment més feliç de la meva vida però el més explosiu, segur”, recorda Dyego Zuffo. El jugador brasiler del Barça va ser un dels grans protagonistes de l’última visita de l’Inter al Palau, que avui (20h, Esport 3) viurà una nova entrega del clàssic entre catalans i madrilenys. El primer –i presumiblement menys decisiu– de la temporada. En el quart partit de la final de l’any passat, l’Inter havia fet emmudir el feu blaugrana amb el 2-3 a falta de 9 segons per acabar el partit. El gol de Rafael Rato decidia la final en el quart assalt i tirava per terra les aspiracions d’un Barça que havia merescut més. El mateix Rato va tornar a encendre els ànims del Palau, que va escridassar el jugador visitant després que estengués la seva samarreta sobre el parquet i mirés el públic amb una mirada entre burleta i amenaçadora. “Va ser una falta de respecte. La rivalitat entre els dos equips sempre ha sigut molt sana i aquell dia ell va sobrepassar una línia que no es podia passar”, comenta el brasiler.

I, aleshores, el miracle: Dyego va rebre una pilota d’Esquerdinha enganxat a la banda, va amagar amb el xut, es va desfer de Ricardinho, va armar la cama i va engaltar una canonada impossible per Jesús Herrero, que va suposar el 3-3. El Palau va cridar més que mai. “Van treure la ràbia”, diu Dyego. “A vegades, el públic tendeix a pensar que els entrenadors tenim molta incidència en el que passa sobre la pista però aquell gol només és made in Dyego”, rememora Andreu Plaza, el tècnic del Barça, que ahir va pregar perquè el duel d’avui sigui menys frenètic que en aquella ocasió. El Barça va acabar guanyant l’assalt als penals amb un Paco Sedano estel·lar i va forçar el cinquè partit a Torrejón. “Vaig tornar-me boig i vaig recórrer tota la pista. Va ser instintiu”, narra Dyego. “Amics meus m’enviaven vídeos cridant pel balcó i celebrant el gol. No l’oblidaré mai”, hi afegeix el 7 del Barça.

Amb el souffle de la rivalitat més rebaixat que aleshores, els dos equips es veuen les cares en el darrer partit de la primera volta. Un triomf blaugrana mataria dos ocells d’un tret: segellaria el primer lloc de la lliga regular i deixaria els madrilenys a sis punts. “Seria un bon punt de partida de cara a l’objectiu d’acabar primers la lliga regular”, assumia ahir Andreu Plaza. La irregularitat dels madrilenys –que no podran comptar, precisament, amb Rafael– en el primer tram de curs no distreu el Barça: “Potser van començar relaxats però qui es pensi que estan malament, va equivocat”, conclou Dyego, heroi en la darrera visita de l’Inter al Palau Blaugrana.

L’Industrias, davant l’última oportunitat

El conjunt colomenc visita (18 h) la Salobreja, el feu del Jaén, en l’última jornada de la primera volta i just abans del tall per ser a la copa d’Espanya, on entren els vuit primers classificats. L’Industrias, que dissabte passat va caure (1-3) a casa amb el Peníscola, anhela un triomf per esgotar les últimes possibilitats per classificar-se. El conjunt colomenc, que no depèn d’ell mateix, és 10è amb 19 punts, els mateixos que l’Aspil Vidal Ribera Navarra, novè per la diferència de gols (-2 per -3 dels colomencs). El Jaén, rival avui del conjunt d’Óscar Redondo, és el que ho té millor per segellar la classificació però no se’n pot refiar: és 7è amb 22 punts (+6). El Peníscola, vuitè amb 21 punts (-1), rep l’UMA Antequera i també ho té tot de cara per ser a la copa d’Espanya de València 2019. Per al duel contra els andalusos, l’Industrias no podrà disposar de Maico ni Pablo del Moral, lesionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)