Handbol

Simfonia blaugrana

El Barça Lassa passa el corró en el primer temps (7-18), sentencia el Bidasoa i conquereix la seva catorzena copa Asobal, la vuitena consecutiva

Gonzalo, amb onze aturades en 30 minuts, torna a brillar en una altra exhibició col·lectiva

BIDASOA 23 BARÇA LASSA 37

BIDASOA IRUN:Rangel; Cavero (1), Crowley (1), E. Salinas (3), Barthe (2), Renaud (3), Azkue (6) –set inicial–; Zabala (1), Aldaba, Serrano (3), Ledo (1) i De la Salud (2) i Tesoriere.BARÇA LASSA:Gonzalo; Tomàs (5), Ariño, N’Guessan (4), Petrus, Pálmarsson (3), Fàbregas (2) –set inicial–; Möller (p.s.), Mortensen (9, 3 p.), Entrerríos (1), Sorhaindo (1), Andersson (5), Aleix (3), Dolenec (2), Mem (1) i Duarte (1).PARCIALS:0-3, 0-5, 1-7, 2-11, 5-15, 7-18; 9-22, 12-25, 13-27, 16-30, 18-33 i 23-37.ÀRBITRES:Muro San José i García Mosquera. Exclusions: Crowley (44’), per part del Bidasoa; i Fàbregas (36’) i Petrus (54’), per part del Barça.COMENTARI:Kamil Syprzak va quedar aquesta vegada fora de la convocatòria.

El Barça Lassa va tancar ahir al pavelló Barris Nord de Lleida uns quatre primers mesos de competició per emmarcar. Amb un lideratge molt sòlid tant en la lliga de campions com en l’Asobal, va conquerir la catorzena copa Asobal, la vuitena consecutiva, després d’oferir un autèntic recital contra el Bidasoa. És el quart títol del curs del conjunt de Xavi Pascual, que de moment sembla que no tingui aturador després d’haver assolit la supercopa de Catalunya, la d’Espanya i la Super Globe a Doha. La final contra l’equip basc va quedar resolta en la mitja part (7-18). El guió no va diferir respecte a altres partits aquesta temporada. Exhibició de Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals (onze aturades en 30 minuts), solidesa defensiva i una velocitat de joc impossible de mantenir per cap altre rival. Amb aquestes circumstàncies, el Bidasoa, que tornava a una final de la copa Asobal 26 anys després, l’única cosa que podia fer era protegir-se de la tempesta blaugrana i defensar-se de la manera més digna possible.

El Barça va començar el partit en mode piconadora. Gonzalo va seguir en la línia de la semifinal i va marcar territori des del primer moment. Amb la persiana abaixada, l’equip blaugrana va començar a córrer a tota velocitat i a ampliar diferències respecte al rival. Jacobo Cuétara va demanar temps mort i, tot i el parcial inicial (0-5 en 9’), va insistir als seus jugadors que mantinguessin el pla preestablert. El Bidasoa va necessitar més de 14 minuts per estrenar el seu caseller, a càrrec d’Esteban Salinas (1-6), però el conjunt català, amb les primeres rotacions sobre la pista, continuava transitant a tota velocitat i feia una altra estrebada en el resultat (2-10). Casper Mortensen i Aleix Gómez, que tornava a la convocatòria després d’un procés víric, van incrementar encara més el ritme de joc i el Barça s’escapava amb un escandalós 6-18. Jon Azkue, un dels pocs que veien porteria, va tancar la primera meitat amb un parcial de 7-18.

Amb la final resolta, Pascual va fer entrar a la pista els danesos Kevin Möller i Lasse Andersson. La millor notícia per als blaugrana va ser que el primera línia escandinau també va poder participar en la festa i va presentar una estadística immaculada, amb 5 gols de 5 llançaments. Amb les defenses més permissives, el partit es va convertir en un intercanvi de cops i el Barça va eixamplar l’avantatge fins a un màxim de 16 gols (17-33). Al final es va reduir fins a 23-37, que en tot cas suposa la diferència més àmplia en les 29 edicions de la copa Asobal.

Just abans de les celebracions, Aron Pálmarsson va rebre el guardó com a jugador més valuós; Casper Mortensen (9), el de màxim golejador, i Gonzalo Pérez de Vargas, òbviament, el de millor porter. De tota manera, va ser un triomf coral d’un equip blaugrana que ha arribat a final d’any a un nivell molt més alt que la majoria dels rivals, tant a Europa com en la lliga Asobal. El repte serà recuperar el to i elevar el llistó després del parèntesi pel mundial.

LES REACCIONS

Sempre dic que per a mi Gonzalo és el millor porter del món. M’agradaria que jugués sempre com avui, però sé que és impossible
Hi hem posat ritme, ens hem replegat, hi hem posat mans i, amb el partit trencat, hem jugat més solts
Xavi Pascual
entrenador del barça lassa
Campions i títols
FC Barcelona 14
Ciudad Real 6
Cantàbria 4
Ademar Lleó 2
Bidasoa 1
BM Granollers 1
Valladolid 1
M’hi he trobat molt bé, però la intensitat defensiva ha estat de tot l’equip. Volíem guanyar la final
Gonzalo Pérez de Vargas
PORTER DEL BARÇA LASSA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)